Abdullah Ağar'dan 'VIP KOR suikast' uyarısı!

Önceki gün Diyarbakır'da 6 terörist yanlarındaki plastik patlayıcılarla yakalandı. Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, sosyal medyadan yakalanan patlayıcıların özelliğine dikkat çeken bir uyarı yayımladı. Yakalanan patlayıcının yapışkan bomba denilen bir tür olduğunun altını çizen Ağar, bunun DEAŞ tarafından Irak ve Suriye'de kullanıldığını, son zamanlarda da YPG'nin tercih ettiğini anlatıp, VIP KOR suikast uyarısında bulundu.

Diyarbakır Emniyeti önceki gün kent merkezi ile Dicle ilçesinde yaptığı bir dizi operasyon sonucunda 6 terörist ile birlikte gri renkli metal silindir şeklindeki kap ve içinde 3 kilo 970 gram ağırlığında, telefon düzeneğine bağlı, PETN olduğu tespit edilen beyaz renkli patlayıcı; 382 gram ağırlığında, metal ve mıknatıslı kaba hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili, araç altına yerleştirilmek üzere imal edilmiş bomba ve düzeneği; 167 gram ağırlığında, konserve kutusuna hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili el yapımı patlayıcı, 4 el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel materyaller ele geçirdi. 

Abdullah Ağar'dan 'VIP KOR suikast' uyarısı!

Fotoğrafta gördüğünüz cisim yukarıdaki metinde koyu renkte belirtilen mıknatıslı yapışkan bomba. 

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar işte bu bombaya ilişkin sosyal medya hesabından bir uyarı mesajı paylaştı. 

İşte Ağar'ın büyük kalleşliğe dikkat çeken o uyarısı:

"Sanırım ne olduğu iyi anlaşılamadı.

Bu Türkiye'de görmeye çok alışık olmadığımız bir şey:
BİR YAPIŞKAN BOMBA!
Bugün Diyarbakır'da ele geçti.
Özellikle Irak (Musul, Diyala gibi yerlerde) ve Suriye'de Daesh kullandı.
Şimdi YPG/PKK'dan Diyarbakır'da çıktı.

Bu tür yapışkan bombalar girilemeyen/ulaşılamayan hedef alanlardaki önemli kişilerin (KOR-VIP) aracıyla trafiğe çıktığında aracına yapıştırıp, imhasında kullanıldı. Mıknatıslı, zaman ayarlı ve/veya uzaktan kumandalı.

Diyarbakır'da ele geçen YAPIŞKAN BOMBA metal (parça tesirli) mıknatıslı kapta (aracın kapı-kaporta-şasi ya da motor aksamına yapışması için) ve 382 gram son derece güçlü (PET-N) patlayıcı madde (basınç, ısı, parçalama ve metal yırtma).
Daesh bunları fırsat eylemlerinde de kullandı. Çocuklara fakirlere 10-50-100 dolar verip arabalarına yapıştırtır, bunlarla insanları katlederlerdi.
Belli ki şimdi de YPG/PKK, benzer saldırıların, VIP-KOR kalleşliklerin peşinde.
Bir tür VIP-KOR suikast metodu."

Abdullah Ağar'dan 'VIP KOR suikast' uyarısı! - Resim : 2

Abdullah Ağar'dan 'VIP KOR suikast' uyarısı! - Resim : 3

Abdullah Ağar'dan 'VIP KOR suikast' uyarısı! ile ilgili etiketler Diyarbakır Abdullah Ağar YPG PKK DEAŞ yapışkan bomba mıknatıs plastik patlayıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.