Abdullah Ağar'dan Libya tezkeresine karşı çıkanlara 9 soru!

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Libya'ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine karşı çıkan muhalefete cevaplamaları için 9 soru yöneltti. İşte Ağar'ın başta Libya ile varılan deniz yetki anlaşmasının nasıl korunacağının da açıklanmasını istediği kritik 9 sorusu...

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak Libya'ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresine CHPİYİ Parti ve HDP hayır oyu vereceklerini açıkladı. Muhalefet kanadından evet oyu vereceğini belirten tek parti ise Saadet Partisi oldu. 

Terör ve güvenlik uzmanı oylamaya saatler kala 'hayır' cephesine cevaplamaları için 9 kritik soru yöneltti. 

İşte Ağar'ın SuperHaber ile paylaştığı sorular ve kısa değerlendirmesi:

Libya’ya asker göndermeden;
1-Libya ile yapmış olduğumuz MEB/deniz yetki anlaşmasını nasıl koruyacağız?
a-Libya bölünürse Muğla-Tobruk ışıması iptal. Çünkü Topruk Hafter elinde kalacak.
b-Hafter kazanırsa anlaşmayı zaten lavğ/ilga edeceğini çoktan açıkladı.
2-Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığını, doğalgaz-gaz hidrat ve petrol yataklarındaki olası hak ve kazanımlarını nasıl koruyacağız?
3-Libya’nın çalınan/sömürülen 6 trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz rezervi üzerinde Türkiye ve Libya lehine bir inisiyatifi nasıl üreteceğiz?
4-Libya’da batma eğilimindeki 20 milyar dolarınızı nasıl kurtaracağız?
5-Türkiye’nin bugün ve gelecekte karşı karşıya kaldığı/kalacağı jeopolitik/stratejik risk/tehdit ve saldırıları nasıl engelleyeceğiz?
6-Aslında çok önceden başlamış ve doğrusal askeri etki safhası zorunlu hale gelmiş bir süreci askeriz nasıl çözeceğiz?
7-Hafter güçlerinin Türkiye’yle yarışırcasına Trablus önlerindeki aktif ve saldırgan yığınağını nasıl durduracağız ve zamanca yarışı nasıl kazanacağız?
8-Saldırgan, güç boşluklarını kullanan küresel ve bölgeselleri nasıl dengeleyeceğiz?
9-İroni değil gerçek: Anakara varlığımızın/en uzun kıyıdaş olmanızın ve karasal bütünlüğümüzün yok sayıldığı Doğu Akdeniz’de denize nereden gireceğiz?

Bunun artık bir sınır ötesi değil DENİZ AŞIRI son derece zorlu ve riskli bir harekat olduğunu, Türk MGU’nın* bazı güç/menfaat odakları/devletler tarafından proxy olarak kullanılma, çoklu alanlara dağıtılma, asıl sonuç yer ve zamanından uzaklaştırılma risklerini de unutmadan.

* MGU: Milli Güç Unsurları

Abdullah Ağar'dan Libya tezkeresine karşı çıkanlara 9 soru! ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti Saadet Partisi Libya Abdullah Ağar Akdeniz libya tezkeresi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.