Abdullah Ağar: S-400'lerin ardından SU-35'ler gelebilir

Terör ve Güvenlik Abdullah Ağar, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurmak çabası içinde olduğunu belirterek, bunu karşı Türkiye'nin bir strateji geliştirerek S-400'lerin ardından SU-35'ler için de bir adam atabileceğini söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim üyesi Abdullah Ağar Türkiye, Amerika ve Rusya ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Global'de konuşan Ağar, "ABD'ye net bir mesaj verildi. S-400'lerden geri dönüş yok. Türkiye'nin S-400'ler üzerinden bir jepolitik savunma politikası ürettiği görülüyor. Putin, bu işten sadece para kazanmış olmayacak. NATO içinde de kırılganlıklara sebebiyet verecek. Türkiye'nin batıya karşı güvensiz olması son derece doğru. Türkiye tehdidin devam ettiğini görüyor ve F-35 başta olmak üzere S-400'lere karşı yaptırımlara karşı bir strateji geliştirdiği görülüyor. Belli ki bir anlaşma imzalandı ve arkasından teknolojik hamleler geliyor" ifadelerini kullandı.

"S-400'LERİN ARDINDAN SU-35'LER GELEBİLİR"

Ağar S-400'lerin ardından SU-35'lerin gelebileceğini söyleyerek "Türkiye F-35'leri laf olsun diye istemiyor. Doğu Akdeniz'de mücadele veriyor. S-400'lerin ardından SU-35 ve SU-57 savaş uçakları da gelebilir. Bu olayın jeopolitik bir kırılmaya bile yol açabileceğini düşünüyorum. Çin kenarda izleyip gülüyor. Bu işin galibi ise Putin. Hem para kazandı hem de NATO'da istediği kırılmayı elde etti" dedi.

Abdullah Ağar: S-400'lerin ardından SU-35'ler gelebilir ile ilgili etiketler Türkiye Rusya S-400 Su-35 ABD PKK YPG hava savunma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.