Abdullah Ağar: Öcalan'ın yakalanmasından sonra en önemli olay

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, öldürülen PKK elebaşlarından Ali Haydar Kaytan ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Terörist Kaytan'ın PKK için çok önemli bir figür olduğunu belirten Ağar ''Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra belki de en önemli olaylardan bir tanesi ile karşı karşıyayız.'' ifadelerini kullandı.

PKK'nın kritik isimlerinden Ali Haydar Kaytan'ın 2019 yılında Kandil'e yönelik hava harekatında öldürüldüğü ve bu gelişmenin terör örgütü tarafından gizlendiği ortaya çıktı.

A Haber yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Kaytan'ın terör örgütü tarafından putlaştırılan bir isim olduğunu ve öldürülmesinin örgütte yıkıcı etki yapacağını belirtti.

Ağar şu ifadeleri kullandı;

KANDİL'DEKİ HAVA AKININDAN SONRA BİR DAHA GÖZÜKMEDİ

''Ali Haydar Kaytan'ın yokluğundan uzun zamandır şüpheleniyorduk. Üstlenmiş olduğu misyon açısından terör örgütü için çok önemli bir figür. Ama yaklaşık bir senedir ortalıkta yok. PKK terör örgütünden bu konu ile ilgili bir sızma gerçekleşmedi. Zaman içerisinde yakalanan ve teslim olan teröristlerin verdiği ifadeler doğrultusunda Ali Haydar Kaytan'ın bir SİHA akınında etkisizleştirildiğine dair bilgiler geçmeye başladı. Sahadaki kişilerle yaptığım konuşmalarda bu durumu teyid eden cümleler kurdular. Seçim döneminde Tunceli'den aday olan ismi tehdit eden bir figür. Bu kadar iç siyaset konusunda bile aktif olan bir figür ve bundan sonra bir daha ortada gözükmedi. Kandil'deki hava akınından sonra bir daha gözükmedi.

Abdullah Ağar: Öcalan'ın yakalanmasından sonra en önemli olay

PKK'NIN PUTLAŞTIRDIĞI BİR İSİM

Bunlar aslında terör örgütlerinde sembol şahıs. Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan örgüt seceresinde hep kendilerini gösterdiler. Şu an bakıyoruz diğer isimler konuşuyor ama bu figür ortada yok. Bu da zaten teyit ediyor. Düşünsenize PKK'nın putlaştırdığı, tanrısallaştırdığı figürlerden bir tanesi. Böyle bir adama erişiyorsunuz ve onu imha ediyorsunuz, hem de kendisini en güvende hissettiği yerde. Bunun etkisizleştirilmesinin etkisi terör örgütünde yıkıcı olur. Onun koltuğunu kapmak için örgütte güç ve iktidar kavgası da başlayabilir.

ÖCALAN'IN YAKALNAMASINDAN SONRA EN ÖNEMLİ OLAYLARDAN BİR TANESİ

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra belki de en önemli olaylardan bir tanesi ile karşı karşıyayız. Ali Haydar Kaytan 80'li yıllarda Türkiye'den kaçtı ve 1994 yılında Almanya'da yargılanarak mahkum edildi. Neden mahkum edildi? Adam öldürmeden, adam kaçırmadan, terör örgütüne üye olma suçlarından. Ama birileri bu mahkumiyete rağmen bunu oradan aldı ve Lübnan'a götürdü. Yani o kadar önemli bir figür. PKK'yı kuran 6 figürden bir tanesi. Hatta evveli daha eski. Son derece önemli bir ajan ve provokatör. Siyasi ideolojik anlamda Karayılan'dan Bayık'tan daha önemli bir figür. Canlı bombaların eğitiminden sorumlu bir isim. En yukarıdaki 7 kişiden birisi.''

Abdullah Ağar: Öcalan'ın yakalanmasından sonra en önemli olay ile ilgili etiketler PKK Abdullah Ağar Ali Haydar Kaytan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.