Abdulkadir Selvi: Sessiz kalarak unutulacağını düşünüyorlar

CHP İstanbul İl Örgütü'nde art arda ortaya çıkan taciz ve tecavüz skandallarına ilişkin bugünkü köşesinde değerlendirmelerde bulunan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ''CHP yönetimi cinsel taciz ve cinsel saldırı iddiaları karşısında sessiz kalıyor. Böylece bu işin unutulacağını düşünüyorlar.'' ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Örgütü'nde art arda ortaya çıkan taciz skandalları partiyi karıştırdı. Parti yönetimi ise bu skandallara ve yapılan çağrılara rağmen sessizliğini koruyor. 

Bugünkü köşesinde söz konusu gelişmeler hakkında CHP'li vekillerle konuştuğunu açıklayan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ''Hiç bu kadar tepkili olduklarını tahmin etmemiştim'' diyerek, ''CHP’liler bu işlerden dolayı çok rahatsızlar. Hele CHP’nin isminin cinsel tacizle anılmasından dolayı müthiş kızgınlar.'' ifadelerini kullandı.

''CHP’LİLER BU İŞLERDEN DOLAYI ÇOK RAHATSIZLAR''

İşte Selvi'nin yazısından ilgili bölüm;

''CHP yönetimi cinsel taciz ve cinsel saldırı iddiaları karşısında sessiz kalıyor.

Böylece bu işin unutulacağını düşünüyorlar. Şimdiye kadar Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı dışında bir açıklama yapan olmadı. “CHP gibi büyük bir teşkilatta böyle ufak tefek yanlışlar olabilir” diyenler çıkıyor. Onlar sustukça iş büyüyor, dallanıp budaklanıyor. Bu iddiaların peşine düştükçe CHP’lilerden inanılmaz telefonlar alıyorum. Bütçe görüşmeleri nedeniyle bulunduğum Meclis’te CHP milletvekilleriyle sohbet etme imkânım oldu. Cinsel taciz olayları karşısında bu kadar tepkili olduklarını tahmin etmemiştim. Kılıçdaroğlu belki farkında değil ama CHP’liler bu işlerden dolayı çok rahatsızlar. Hele CHP’nin isminin cinsel tacizle anılmasından dolayı müthiş kızgınlar. Bu işe sessiz kalınmasından dolayı ise tepkililer. Gelinen aşamada bazı teşkilatlarda cinsel taciz olayı boyutunu aşıp, siyasi bir özellik de kazandı. Siyaset, duruş demektir. Siyaset, doğru yerde doğru tavır koymak demektir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her konuda konuşuyor ama bir tek bu konuda konuşmadı. Kılıçdaroğlu çıkıp “Cinsel taciz ve cinsel saldırı ile adı geçenler CHP teşkilatlarının kapısından giremezler. Bu işlere adı bulaşanlar karşılarında beni bulurlar. Tespit ettiklerimizin gözünün yaşına bakmayız. Kulağından tuttuğumuz gibi kapının önüne koyarız. Babamın oğlu olsa eyvallah etmem. CHP’ye böyle iğrenç bir lekenin sürülmesine izin vermem. Cinsel tacize maruz kalanların sahibi benim. Onların arkasındayım. Bu tür konularda en ufak bir sorun yaşayan olursa, öncelikle beni arasın” dese, tartışmalar sona ererdi. Ama Kılıçdaroğlu susuyor, o sustukça bu iddialar büyüyor.''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Abdulkadir Selvi: Sessiz kalarak unutulacağını düşünüyorlar ile ilgili etiketler CHP Taciz Tecavüz Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet Abdulkadir Selvi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.