Abdulkadir Selvi: Seçim barajı düşürülebilir

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, seçim barajının yüzde 5 ya da 7'e düşürülmesi yönünde çalışmalar yapıldığını kaleme aldı. Selvi, ''Yüzde 7 seçeneği daha güçlü görünüyor. Ama bir de ittifakları etkileyecek bir düzenleme üzerinde duruluyor.'' dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Kılıçdaroğlu neden erken seçim istedi?' başlıklı bugünkü yazısında, "Bu dönem erken seçim tartışmalarını sıkça yapacağız. Çünkü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’nı değiştirmek için AK Parti ve MHP ayrı ayrı çalışma yapıyor. Sonra bunlar bir heyet tarafından ortak bir teklife dönüştürülecek" düşüncesini dile getirdi.

''YÜZDE 7 SEÇENEĞİ DAHA GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR''

Selvi, "Yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 5 ya da 7’ye düşürülmesi üzerinde duruluyor. Yüzde 7 seçeneği daha güçlü görünüyor. Ama bir de ittifakları etkileyecek bir düzenleme üzerinde duruluyor. Yüzde 1 alan partilerin dahi Meclis’te temsil edilmesiyle ilgili bir formülden söz ediyorum" ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Abdulkadir Selvi: Seçim barajı düşürülebilir ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Hürriyet seçim Baraj köşe yazısı erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.