Abdulkadir Selvi: Reform çalışmaları ikiye ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay sinyalini verdiği ekonomi ve hukuk alanında yapılacak reform çalışmalarına ilişkin bugünkü köşesinden kulis bilgilerini paylaşan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ''Çalışmalar acil ve orta vadede yapılacak işler olarak ikiye ayrıldı, ilk paket düzenleme bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'e sunulacak'' dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomi ve hukuk alanında yapılacak reform çalışmalarının acil ve orta vadede yapılacak işler olarak ikiye ayrıldığını belirterek, ilk paket düzenlemenin bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'e sunulacağını belirtti.

''SOMUT ÖNERİLER ALINDI''

Selvi, yazısında, "Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yürüttüğü reform çalışmaları şekillenmeye başladı. Elvan ve Gül, iş dünyasıyla toplantılar yaptı. Yapılan toplantıların perde arkasına bakma imkânım oldu. Öyle dostlar alışverişte görsün şeklinde toplantılar değil. Somut öneriler alınmış. Ekonomiyle ilgili reform çalışmalarının acil ve orta vadede yapılacak işler olmak üzere ikiye ayrıldığı anlaşılıyor. Acil olarak yapılacaklarla ilgili olarak iş dünyasına, 'Bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra Meclis’e birbirini tamamlayacak kanun düzenlemeleri içeren paketler sevk edeceğiz. Somut önerilerini bildirin' deniliyor. Bütçe görüşmeleri bugün başlayıp, 18 Aralık Cuma günü sona erecek." ifadesini kullandı.

''GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ DOĞRU İLİKLENİYOR''

Hürriyet yazarı, "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ayrıca azınlık vakıfları temsilcileri ile Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ve Adalet Komisyonu’yla bir araya geldi. Adalet Bakanı toplantılarda daha çok iktidar ve muhalefet milletvekillerinden gelen önerileri not almış. Toplantılarda ağırlıklı olarak muhalefet milletvekilleri konuşmuş. Orada Adalet Bakanı’nın yaklaşımı çok önemli. 'Biz şunu yapacağız, bunu yapacağız' demiyor. Aralarında HDP’lilerin, CHP’lilerin, İyi Partililerin de bulunduğu komisyon üyelerine, 'Yapılacaklar konusunda sizin önerilerinizi almaya geldim' diyor. Yani gömleğin ilk düğmesini doğru ilikliyor." düşüncesini dile getirdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Abdulkadir Selvi: Reform çalışmaları ikiye ayrıldı ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Abdulhamit Gül hukuk Lütfi Elvan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.