Selvi: Ortak aday çıkarma fikri, Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının en önemli projesi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı olabileceğinin sinyalini veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının en önemli projesinin 'Erdoğan'ın karşısına ortak aday çıkarmak' olduğunu vurgulayıp, kendisinin aday olması halinde ise buna en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sevineceğini kaleme aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunmuştu.

AK Parti'li vekillerin 'aday ol' sözleri sonrası Kılıçdaroğlu, "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir sistem istiyorum. "demişti.

CHP Genel Başkanı'nın bu sözleri 'Cumhurbaşkanı adayı olacak' iddialarını gündeme getirmişti. 

''SİYASİ HAYATININ EN ÖNEMLİ PROJESİ''

Bugünkü köşesinde bu gelişmelere değinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Erdoğan’ın karşısına ortak aday çıkarma fikri, Kılıçdaroğlu’nun siyasi hayatının en önemli projesi” görüşünü savundu.

İTTİFAKI GENİŞLETME PLANI

Selvi, “Kılıçdaroğlu ortak cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı ama yerel seçimlerde ortak aday çıkarmayı başardı. Bunun sonucunu da İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya’yı kazanmak suretiyle aldı. 2018 seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Kılıçdaroğlu tüm enerjisini millet ittifakını koruma üzerine harcıyor. Yeni kurulan DEVA ve Gelecek partilerini de dahil ederek ittifakı genişletme planı yapıyor. 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına ortak aday çıkarma fikri, Kılıçdaroğlu’nun siyasi hayatının en önemli projesi diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

''EN ÇOK ERDOĞAN SEVİNİR''

Hürriyet yazarı, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmayacağını düşünüyorum. Ama ters köşe yapar da aday olursa buna en çok Erdoğan’ın sevineceğini düşünüyorum. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için CHP Lideri ile yarışmayı, kafasına konan bir talih kuşu gibi düşüneceğinden eminim.” düşüncesini dile getirdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Selvi: Ortak aday çıkarma fikri, Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatının en önemli projesi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Cumhurbaşkanlığı seçim Abdulkadir Selvi aday
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.