"ABD'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istediğini ilan etti, ancak önünde büyük bir engel var... Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında ABD'nin adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu öne sürdü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklama ile kendisi hakkındaki "adaylık" belirsizliğini netliğe kavuşturdu.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" sorusuna, "İttifak kabul ederse bir sorun yok. İttifak kabul ederse adaylık konusunu tabii bundan onur duyarım" yanıtını verdi.

CHP liderinin adaylık beklentisini bugün köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kilidini anketlerin açacağını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Kılıçdaroğlu anketlerde seçimi kazanabilecek durumdaysa kendisine destek vereceğini dile getiren Selvi, konunun bir de Ekrem İmamoğlu boyutuna değindi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı önündeki tek engelin anketler olmadığını vurgulayan Selvi, ABD'nin adaylık konusunda İmamoğlu'na destek verdiğini savundu.

Abdulkadir Selvi bu konuda şunları kaydetti;

"Ancak sadece Akşener değil, Amerikalıların da gönlünde Ekrem İmamoğlu’nun yattığı biliniyor. Akşener’le bu yıl içinde 3 kez görüşen Amerikan Büyükelçisi Satterfield, önceki gün Ekrem İmamoğlu ile görüştü. ABD Büyükelçisi 4 kilometre ötedeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı değil neden 400 kilometre ötedeki Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmeyi tercih etti? Çünkü Amerikalılar Kılıçdaroğlu’nu değil, Ekrem İmamoğlu’nu istiyor. Ha şimdi bana, Mansur Yavaş’tan da randevu talep ettik, yanıt bekliyoruz diyecekler. Doğru ama yanıtını onlar da ben de biliyorum.

MANSUR YAVAŞ OLUR MU?

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu kıran kırana bir mücadeleye girerlerse ibre kendisini yıpratmamayı başaran Mansur Yavaş’a döner mi? Neden olmasın?

Biden, Erdoğan’ı darbeyle değil, seçimle tasfiye etmeyi amaçladıklarını söylemişti. Bu bir anlamda darbeyle deviremedik, bu kez seçimle tasfiye etmeyi deneyeceğiz demekti. Bunun için muhalefetin desteklenmesi ve cesaretlendirmesi gerektiğini söylemişti.

Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında mekik dokuyan Amerikan Büyükelçisi, muhalefeti cesaretlendirme turlarına çıkmış olabilir ama seçimlerde Beyaz Saray değil, Aksaray halkı oy kullanacak. Yani Biden’ın isteği değil, Türk halkının dediği olacak."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

"ABD'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu!" ile ilgili etiketler ABD Ekrem İmamoğlu Abdulkadir Selvi Kemal Kılıçaroğlu aday köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.