Abdulkâdir es-Sûfi olarak bilinen Ian Dallas hayatını kaybetti!

İskoçyalı Ian Dallas ya da bildiğimiz adıyla Abdulkâdir es-Sûfi 91 yaşında Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde vefat etti.

1967 yilinda Ramazan'in arefe günü Marakes'teki Karaviyyun camiinde müslüman olan ve Türk okuru tarafından Gariplerin Kitabı adlı eseri ile tanınan İskoçyalı Ian Dallas 91 yaşında Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde hayata gözlerini yumdu.

Abdulkâdir es-Sûfi olarak bilinen Ian Dallas hayatını kaybetti!

ABDULKADİR ES-SUFİ (DOĞUM İSMİYLE IAN DALLAS) KİMDİR?

Murabitun World Movement kurucusu, Derkavi şeyhi. Aynı zamanda Tasavvuf ve siyaset teorisi hakkında birçok kitabın yazarıdır. 1967 yılında Müslüman olmadan önce Ian Dallas ismiyle aktörlük ve senaryo yazarlığı yapmıştır.

Ian Dallas 1930 yılında İskoçya'da doğdu. 1955 yılından itibaren televizyon dizileri için senaryo yazarlığı yaptı. 1963 yılında Federico Fellini'nin 8½ filminde Il partner della telepata karakterini canlandırdı.

1967 yılında Fas'ta Karaviyyin Camii'nde Müslüman oldu ve Abdulkadir ismini aldı. Daha sonra Muhammed ibn el-Habib'in öğrencisi olarak Derkavi tarikatına katıldı.

20'den fazla kitabı ve onlarca makalesi vardır.

Abdulkâdir es-Sûfi olarak bilinen Ian Dallas hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler ıan dallas Abdulkâdir es-Sûfi
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.