ABD'nin Zarrab komplosu çöktü! O delil mahkeme tutanaklarına girdi!

ABD’de devam eden yargı kumpasında davayı çökerten Reza Zarrab'ın dayısı ile yaptığı ve "Burada işler böyle yürüyor. Yalan söyleyeceksin" ifadelerinin geçtiği telefon görüşmesinin kayıtları mahkeme tutanaklarına girdi.

Reza Zarrab'ın 15 Eylül 2016'da cezaevinde dayısıyla yaptığı telefon görüşmesinde “Burada işler böyle yürüyor, özgür kalmak için yalan söylemelisin” dediği ortaya çıktı.

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı New York'taki kumpas davası devam ediyor. Nereden baksan rezalete sahne olan duruşmada, davayı çökerten telefon görüşmesi kayıtları ortaya çıktı.

SES KAYDI DAVAYA GİRDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre, Reza Zarrab'ın 15 Eylül 2016 tarihinde dayısı Ahad Khabbaz Tamimi'ye "Eğer ABD'de hapsedilmişsen çıkmak için ya yalan söyleyeceksin ya da kurtulabilmek için işlemediğin suçları kabul edeceksin" dediği mahkeme tutanaklarına girdi.

"BURADA İŞLER BÖYLE YÜRÜYOR. YALAN SÖYLEYECEKSİN"

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, bugünkü duruşmada yaşananlarla ilgili çarpıcı bilgiler aktardı. Mahkeme tutanaklarına giren Zarrab ve dayısı arasında geçen telefon görüşmesinde, "Burada işler böyle yürüyor. Bu ülke böyle. Bak, yapmadığın bir şeyi yaptığını söylemelisin. Suçunu kabul ettikten sonra özgürsün. Olay bu, özgür kalmak. Olanları yutacaksın." diye konuştukları tutanaklara geçti. Atilla'nın avukatları ise hakim Berman'a bu durumun, "Zarrab'ın yalan söylemeye razı olduğunu gösteriyor" dedi.

benjamin

ABD'nin Zarrab komplosu çöktü! O delil mahkeme tutanaklarına girdi! ile ilgili etiketler Reza Zarrab ABD dava kumpas
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.