ABD'nin Yunanistan'daki planı ortaya çıkıyor: Gökçeada'ya 7 mil uzaklıkta üs kuracaklar

ABD ile Yunanistan arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan savunma anlaşmasının detayları ortaya çıkıyor. Washington yönetiminin anlaşmanın ardından Gökçeada'ya sadece 7 mil uzaklıkta üs kurmaya hazırlandığı belirtiliyor. Söz konusu kararın Dedeağaç iline yakınlığı ve Rus donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişlerini takip edebilecek coğrafi konuma sahip olduğu gerekçesiyle kararın alındığı açıklandı.

Yunanistan ile ABD'nin geçtiğimiz günlerde imzaladığı 5 yıl süreli yeni savunma anlaşmasında ABD'nin Ege'de bulunan adalarda yeni üs kurma girişimlerinin olduğu ortaya çıktı. ABD Gökçeada'ya sadece 7 mil uzaklıktaki Semadirek Adası'na üs kurma hazırlığına başladı.

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından www.eleftherostypos.gr'nin haberine göre geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı ile Yunanistan Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları arasında 5 yıl süreli imzalanan Savunma Anlaşması'nın kilit maddelerinden birinin ABD'nin Girit Adası'ndan sonra Ege'deki bazı adalarda üs kurulmasına izin verildiği ortaya çıktı.

GÖKÇEADA'YA SADECE 7 MİL UZAKLIKTA

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın medyaya yaptığı açıklamada, ABD'nin Ege adasında yeni bir ABD üssü inşa etmeye hazırlandığı ve Ege'deki Yunanistan adasında ABD Donanmasının yanı sıra Donanmanın Doğu Akdeniz bölgesindeki varlığının güçlendirilmesini ve hızlı gelişimini kolaylaştıracak bir yer olduğunu söyledi.

ABD üssünün kurulacağı adanın Gökçe Ada'ya 7 mil uzaklıktaki Semadirek (Samothraki) Adası'nın olduğu açıklandı. Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre Dedeağaç (Evros) iline yakınlığı ve Rus donanmasının Çanakkale Boğazı'ndan geçişlerini takip edebilecek coğrafi konuma sahip olduğu gerekçesiyle kararın alındığı açıklandı.

ABD'nin Yunanistan'daki planı ortaya çıkıyor: Gökçeada'ya 7 mil uzaklıkta üs kuracaklar ile ilgili etiketler ABD Yunanistan Gökçeada askeri üs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.