ABD'nin Türkiye'deki ajan ağını deşifre ediyoruz!

Bilgi Üniversitesi'nde göreli bazı Amerikan vatandaşlarının şüpheli ilişkilerini ve Sultanahmet'i kana bulayan DEAŞ bombacıları ile temas kuran ABD'linin ismini ilk kez SuperHaber Türkiye'nin gündemine getirmişti. SuperHaber şimdi de ABD'nin Türkiye'deki ajan ağını deşifre ediyor...

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un "FETÖ" soruşturmasında "casusluk" gerekçesiyle 4 Ekim’de tutuklanmasının ardından ABD ile Türkiye arasında "ajan soğuk savaşı" başladı.

Kısa süre önce, Amerikan vatandaşı Rahip Andrew Brunson İzmir'de FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Rahip Andrew Brunson hakkında hazırladığı iddianamede Brunson için terör örgütü FETÖ üyeliği ve yöneticiliğinden ömür boyu hapis cezası istendi.

 

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ AJANLIK FAALİYETLERİNİN NERESİNDE?

FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen Rahip Andrew Brunson'ın Türkiye'deki diğer bazı Amerikan vatandaşları ile şüpheli ilişkileri de deşifre oldu.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre; Bilgi Üniversitesi’nin sahibi Laureate şirketinin çalışanı ve Bilgi Üniversitesi’nin eski CEO’su olan Paul Lussow hakkında da bir soruşturma başlatıldı.

ABD'nin Türkiye'deki ajan ağını deşifre ediyoruz! - Resim : 2  - Paul Lussow

Sultanahmet saldırısını yapan DAEŞ’lilerle irtibatlı olduğu ve saldırının planlanmasında payı olduğu iddiası ile suçlanan Lussow’un, Rahip Andrew Craig Brunson ile de bağlantısı olduğu da tespit edildi.

Buna göre, Rahip Brunson iddianamesinde, Türkiye’de sürekli irtibatta olduğu kişiler arasında Paul Lussow’un da adı geçiyor.

 

ETKİ AJANI

İddialara göre, Lussow kendisine ait olmayan bir telefon üzerinden sık sık rahiple iletişim kurdu. İddianameye göre Lussow’un Türkiye'deki görevi bir çeşit "etki ajanlığı" idi...

Etki ajanı, “dış güçler tarafından eğitilip, devlette veya özel sektörde kilit yerlere yerleştirilen ve misyonu dış güçlerin çıkarları doğrultusunda çalışmak olan kişiler” olarak tarif ediliyor.

İddianamede, Lussow’un CIA ile yakın ilişkili olan Laureate şirketi tarafından Bilgi Üniversitesi’nin başına getirildiği ve ajanlık görevi gereği Rahip Brunson ile irtibata geçtiği bilgisi yer alıyor.

Lussow, bir süre önce Bilgi Üniversitesi’nde kaçak olarak çalıştığı tespit edilip sınır dışı edilmiştir.

ABD'nin Türkiye'deki ajan ağını deşifre ediyoruz! ile ilgili etiketler ABD ajan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.