ABD'nin Suriye'de YPG/PKK'ya desteği sürüyor

ABD'de başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden'ın Suriye politikasını değiştirmediği ve teröristlere yardımı devam ettirdiği ortaya çıktı. Pentagon Sözcüsü John Kirby Suriye'de terör örgütü YPK/PKK'nın öncülüğünde kurulan SDG'ye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Suriye ile ilgili yaptığı son açıklamada 'ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusunda petrol sahalarını işleten şirketleri koruma yetkisi yok' derken SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK için ise 'DEAŞ ile mücadeleye devam ettiğinden onlara yardım etmeye devam ediyoruz, bunun nicelik ve niteliklerini açıklayamam' ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, Suriye'ye ilişkin bir soru üzerine ABD ordusunun Suriye'deki misyonunun sadece DEAŞ ile mücadele olduğunu yineledi.

ABD'nin Suriye'de YPG/PKK'ya desteği sürüyor

Eski yönetimin korumayı vaat ettiği ve SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolü altındaki petrol yataklarının halen ABD tarafından korunup korunmadığına yönelik bir soruya Kirby şu yanıtı verdi:

"Gerektiği yerde sivilleri korumak üzere verilen belirli yetkiler dışında, ABD Savunma Bakanlığı personeli ve sözleşmelilerinin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol kaynaklarını geliştirmeye çalışan şirketlere, çalışan ve yetkililerine destek sağlama yetkisi yok."

ABD'nin bölgede halen 900 askerinin bulunduğunu belirten Kirby, "SDG, DEAŞ ile mücadeleye devam ettiğinden onlara yardım etmeye devam ediyoruz, bunun nicelik ve niteliklerini açıklayamam ancak (CENTCOM Komutanı Kenneth) McKenzie'nin de bu sabah bahsettiği üzere DEAŞ ile mücadele koalisyonuna SDG mensupları da dahildir ve DEAŞ önemli ölçüde zayıflatıldığı halde yardım işleri devam ediyor." diye konuştu

ABD'nin Suriye'de YPG/PKK'ya desteği sürüyor ile ilgili etiketler ABD Suriye YPG PKK Pentagon SDG John Kirby
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.