ABD’nin Suriye planı… ‘Ankara’nın kabul edemeyeceği bir anlaşma imzalandı. Türkiye tuzağa düşmesin!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, yeni haftanın ilk gününde gündemin öne çıkan kritik başlıklarından biri olan ABD'nin PYD'ye skandal taziye mesajını masaya yatırdı.

Türkiye'nin sınır ötesinde terör örgütüne gerçekleştirdiği nokta operasyonları kapsamında, PKK'nın ana omurgasını oluşturan SDG'nin komutan yardımcısı Salva Yusuk etkisiz hale getirildi. Beraberindeki 2 teröristle öldürülen Yusuk'a taziye mesajı Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı'ndan geldi. Resmi sosyal medya hesabından Yusuk'a "DEAŞ'la mücadelede kritik bir isimdi" açıklaması yapıldı.

PKK'lı teröristlere daha önce ziyarette bulunan Merkez Komutanlığı, bunun yanı sıra öldürülen Yusuk'un fotoğraflarını yayınladı. CENTCOM, "Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutan Yardımcısı Salwa Yusuk 22 Temmuz 2022'de Suriye'nin Kamışlı yakınlarında düzenlenen saldırıda 2 kadın savaşçı ile birlikte öldürüldü. 2017'den bu yana DEAŞ'a karşı mücadele veren kritik liderlerdendi. Bu 3 savaşçısının ailelerine, Kuzeydoğu Suriye'deki insanlara ve SDG ortaklarımıza başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

Metehan Demir, YPG'ye taziye paylaşımıyla dikkat çeken ABD’nin Türkiye'nin Suriye operasyonu hazırlığı öncesi bölgede kurduğu kritik planı ortaya koyarken, ''ABD Suriye'nin belli bölümünde bir yeri tutmuş durumda. Oradan ayrılmamak için onlarla Türkiye'nin kabul edemeyeceği bir anlaşma imzaladı. Türkiye oyuna düşmesin'' şeklinde konuştu.

Metehan Demir'in açıklamalarının tamamı şu şekilde;

ABD'nin PYD/YPG'ye silah göndermesinin de çok ötesinde ABD hala Suriye'nin belli bölümünde, Fırat'ın doğusu batısı meselesinde belli bir bölümde hava sahası da dahil olmak üzere bir yer tutmuş durumda. Oradan ayrılmamak için onlarla onlarla anlamsız, Türkiye'nin asla kabul edemeyeceği bir anlaşma imzaladı. Türkiye oyuna gelmesin. CENTCOM ayrı bir yapıdır, Pentagon da diğer yapılarla ondan bağımsız hareket ediyor. CENTCOM'un Türkiye'ye ciddi bir saplantısı var. Türkiye'nin terörist olarak kabul ettiği örgütün bir üyesini etkisiz hale getirmesiyle ilgili taziye mesajı yayınlıyor, öte yandan ABD Büyükelçiliği Türkiye ile ilgili endişelerini, hassasiyetleriyle ilgili açıklama yapıyor. Biri iyi polisi, diğeri kötü polisi oynuyor durumu oldu. Türkiye'de Ankara'ya çok büyük tepki var. Türkiye ABD Büyükelçiliği'ni muhatap almadığı için rahatsız etti ama ilgili kanallardan esas büyükelçiliğin ötesinde bunun Pentagon kararı olduğu belli oldu. Hulusi Akar bunu resmi kanallarla bu rahatsızlığını iletti.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

ABD’nin Suriye planı… ‘Ankara’nın kabul edemeyeceği bir anlaşma imzalandı. Türkiye tuzağa düşmesin!’ ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD Suriye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.