ABD'nin S-400 baskısında asıl endişe başka!

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk canlı yayında S-400'ler konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

İşte Demir'in açıklamalarından satır başları:

"Türkiye'yi yalnızlaştırmak için özel bir çaba var. Çok kritik günlerden geçiyoruz. Ortak bir akıl yakalamak lazım. Kamplaşmaları bir kenara bırakmak lazım. Her şeye biraz daha sağduyuyla yaklaşmak gerekiyor.

"KARŞIMIZDA BİRDEN FAZLA AMERİKA VAR"

Trump'ın bizim heyetlerimizle görüşmesinde asıl mesele ortaya çıkıyor. ABD silah endüstrisi bunun (S-400 alımı) bir örnek teşkil edeceği endişesiyle muazzam bir baskı oluşturuyor. Trump ağzından bir şey daha kaçırıyor; ben Suriye, Irak gibi bölgelerden çekilelim diyorum, orada hala kalmaktan yana olan gruplar var. Bu bir şeyi ortaya koyuyor ki, o da ileri düzeyde gizlilik derecesi olan bir raporda şöyle ifade ediliyor; karşımızda birden fazla Amerika var.

ÇOK ÇARPICI İKİ ÖRNEK

S-400 alınırken, Rusların da çeşitli bağımlılıklar yaratacağı düşüncesiyle Ruslara da çok fazla güvenmemek gerektiğini düiünüyorum. ABD'lilere de elbette çok güvenmemek şart. İki örnek vereceğim, neden kimseye güvenmemiz konusunda; bu Rusya ile S-400'de çok yakın gibi görünüyoruz, ama Putin'den izin almadan taş bile atmayan Esed, bize İdlib'de gözlem noktalarımıza topçu ateşi yaparak saldırıyor. Bu cüreti nereden alıyor? Fransa'dan bahsediliyor; Fransız askerleri hala Münbiç'te. Aynı Fransa bize dost gibi görünüyor. Rumların deniz üssüne Fransızlar, çok kritik bir anlaşma yaparak, "Eğer bizim araştırma gemilerimize Doğu Akdeniz'de müdahale edilirse, biz Türkiye'ye Rumlarla beraber müdahale ederiz" diye anlaşma maddesi koyarak, savaş gemilerini Kıbrıs'a konuşlandırıyorlar. Yani resim o kadar karışık ki, her açıdan biz yalnızlaştırılırken kendi kendimizi de cepheleştirip birbirimizimle kutuplaşmayalım."

ABD'nin S-400 baskısında asıl endişe başka! ile ilgili etiketler Rusya Donald Trump ABD Metehan Demir S-400
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.