ABD'nin gizli uçak projesi ortaya çıktı

ABD Hava Kuvvetleri'nin gizlice yürüttüğü bir program kapsamında F-35'lere rakip olabileceği iddia edilen bir uçak tasarladığı ortaya çıktı. Gizli proje kapsamında hava aracının tasarımının tamamlandığı ve tam kapasite ile uçurulduğu belirtildi. Projenin hangi aşamada olduğu ve kaç prototip üretildiği ise henüz bilinmiyor.

ABD Hava Kuvvetleri Satın Almadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Will Roper, Hava Kuvvetleri Derneği Hava, Uzay ve Siber Konferansında yaptığı konuşmada, "Tam kapasiteli test aracımız fiziksel dünyada uçuşunu yaptı. Bunu yaparken de birçok rekoru kırdı." ifadelerini kullandı.

TÜM BİLGİLER GİZLİ

Dijital dünyanın insanlığın geleceği olduğunu ifade eden Roper, fiziki dünyayı da hesaba katacak tasarımlara dikkat ettiklerini vurguladı. Gelecek Nesil Hava Üstünlüğü Programı kapsamında çalışmalar yaptığı bilinen ABD'nin, son derece gizli yürütülen programın hangi aşamada olduğu, kaç prototip uçak ürettiği veya bahsedilen uçağı ne zaman kamuoyuna açıklayacağı konusunda açıklama yapılmadı.

ABD'nin gizli uçak projesi ortaya çıktı

F-35'LERE RAKİP OLACAK

ABD basınında yer alan haberlere göre, uçağın envantere alınması durumunda ABD'nin operasyonel F-35 uçaklarına ve test aşamasında olan F-15EX tipi savaş uçaklarına rakip olacağı, özellikle de savunma sanayinde ortalığı karıştıracağı düşünülüyor.

ABD'nin gizli uçak projesi ortaya çıktı - Resim : 2

ELON MUSK MI ÜRETECEK?

ABD'nin bu uçağı Elon Musk'ın SpaceX şirketine ihale edebileceği de ortaya atılan iddialar arasında.

ABD'nin gizli uçak projesi ortaya çıktı ile ilgili etiketler ABD F-35 gizli uçak projesi elon musk spacex
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.