ABD'nin eski Başkanı Trump'a 100 milyon dolarlık şok

ABD'nin eski Başkanı Trump, 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerine adaylığını bugün açıklayacak. 2020'de mevcut başkan Biden'a kaybeden Trump 100 milyon dolarlık şokla karşı karşıya. Eski başkan, siyasi kampanyalar için topladığı yaklaşık 100 milyon dolarlık bağışı başkan adaylığı için kullanamayacak.

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın bugün yeniden başkanlık için adaylığını açıklaması veriyor. 2020'deki seçimde Joe Biden'a kaybeden Trump bir süredir yeniden adaylık sinyali veriyordu. Bugün seçim kampanyasını duyurması beklenen Trump ile ilgili şoke eden bir ayrıntı ortaya çıktı.

Trump, siyasi kampanyalar için topladığı yaklaşık 100 milyon dolarlık bağışı başkan adaylığı için kullanamayacak. Bunun nedeni ise Trump'ın topladığı bağışın bulunduğu hesabı yasal olarak başkanlık kampanyası hesabına dönüştürememesi. Ancak analistler, Trump'ın 93 milyon doları doğrudan olmasa da dolaylı olarak adaylık kampanyasında kullanabileceğini belirtiyor.

Trump'ın 2020 seçim kampanyasında topladığı bağışların da tutulduğu fonların birleştiği 'Save America' adlı oluşumda bulunan toplam 93 milyon doların Cumhuriyetçi siyasetçinin rakiplerini karalamak için yapılacak reklam kampanyaları ve sosyal medya faaliyetlerinde kullanılması bekleniyor.

ABD'de başkan adaylarının topladığı bağışların harcamaları oldukça sıkı şekilde takip ediliyor. Bağışların tutulduğu fonlar resmi seçim kampanyası olarak belirtilmediği için Trump'ın elindeki fondan oluşturulacak adaylık kampanyasına en fazla 5000 dolar direkt katkı sağlanabilecek.

TRUMP ADAYLIK AÇIKLAMASINI NEDEN GECİKTİRDİ?

Demokratların adayı Joe Biden'a 2020'de kaybeden Donald Trump, sonrasında birçok defa adaylık sinyali verse de resmi duyuruyu yapmadı. ABD basınına göre bunun nedeni ise kampanya fonları üzerindeki denetimden kurtulmak. Trump, geçen yıl eylül ayında New York'ta polislerle yaptığı bir sohbette olası adaylığı ile ilgili çarpıcı sözler söylemişti. Trump, "Yani, ne yapacağımı biliyorum, ancak kampanya finansmanı yasaları açısından henüz bunun hakkında konuşmamamız gerekiyor" şeklinde konuşmuştu.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

ABD'nin eski Başkanı Trump'a 100 milyon dolarlık şok ile ilgili etiketler Trump ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.