ABD'nin ekonomisi resmen Janet Yellen'a emanet

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Hazine Bakanlığına aday gösterilen Janet Yellen Senato'dan onayı aldı. Ülkedeki ilk kadın Hazine Bakanı olan Yellan'a yeni görevinde Türk asıllı Didem Nişancı özel kalem müdürü olarak eşlik edecek.

ABD'de 20 Ocak'ta resmen göreve başlayan Başkan Joe Biden, Hazine Bakanlığı görevi için ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ı önerdi.

Joe Biden'ın önerisi sonrasında Janet  Yellen'ın Hazine Bakanlığı görevine getirilip getirilmemesi konusunda Senato Genel Kuruluna oylama yapıldı.

84 SENATÖR ONAYLADI, 15 SENATÖR HAYIR OYU VERDİ

Yapılan oylamada 84 senatör Yellen'ın Hazine Bakanı olmasın onaylarken, 15 senatör ise 'hayır' oyu verdi. Oylama sonucuna Bakanlığı kabul gören Janet  Yellen, ABD tarihinin ilk kadın Hazine Bakanı oldu.

CUMA GÜNÜ DE FİNANS KOMİTESİNİN ONAYINDAN GEÇMİŞTİ

Cuma günü de ABD Senatosu Finans Komitesinden onay alan Janet Yellan'a bu görevinde bir Türk eşlik edecek. Türk asıllı Didem Nişancı, Janet Yellan'ın özel kalem müdürü olacak.

JANET YELLEN KİMDİR?

2014'te Fed'in ilk kadın başkanı olan Janet Yellen, tecrübeli bir ekonomisttir. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Janet Yellen'ı Fed başkanlığına aday göstermemesiyle söz konusu göreve 2018'de Jerome Powell atanmıştı.

Yellen, Senatonun Finans Komitesinde 19 Ocak'ta yaptığı konuşmada, Hazine Bakanlığı görevine atamasının onaylanması halinde kentlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan Amerikalı işçilerin ihtiyaçlarına ve rekabetçi bir ekonomiye sahip olmaya odaklanacağını belirtmişti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında daha fazla desteğe ihtiyaç olacağını vurgulayan Yellen, "Tarihi düşük seviyelerdeki faiz oranlarıyla yapabileceğimiz en akıllıca şey büyük oynamak." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

ABD'nin ekonomisi resmen Janet Yellen'a emanet ile ilgili etiketler ABD Türk Hazine Bakanı Janet Yellen Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.