ABD'nin büyük korkusu! İstihbarat ekipleri Rusya'ya sızdı

ABD bugün yeni başkanını seçiyor. İstihbarat servislerinin en büyük korkusu ise Rus hacker’ların seçimi sabote etmesi

ABD'de başa baş ve sert geçen başkanlık yarışının ardından 230 milyon kayıtlı seçmen bugün oy veriyor. Demokratlar'ın adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump son hamlelerini yaparken, ABD'deki güvenlik yetkilileri oy verme ve sayım süreci için seferberlik başlattı. Daha önce düzenlenen siber saldırıların seçimde de tekrarlanmaması için Uluslal Güvenlik Ajansı, FBI ve CIA'nın tetikte olduğu kaydedildi.

NBC televizyonu, ABD istihbarat ekiplerinin saldırıya karşı Rusya'nın internet altyapısına sızdığını aktardı. Habere göre Rus bilgisayar korsanlarının, seçimin sonucunu etkileyecek düzeyde genel bir siber saldırı düzenlemesi zor. Ancak her eyaletin farklı yöntemleri olduğu için bu güvenlik açıklarının hedef alınabileceğinden endişe ediliyor. Bir diğer endişe konusu da seçim süresince sahte belgelerin dolaşıma sokulması ve oylama işleminin güvenilirliğine gölge düşürülmesi. Tahminlere göre yaklaşık 150 milyon oyun kullanılacağı seçimlerde ABD Başkanı'yla birlikte 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin de tamamı yenilecek. Senato'nun 100 üyesinden 34'ü tekrar seçilecek. Adayların seçim kampanyalarına toplamda 2,5 milyar dolar harcadığı belirtiliyor. Oylar, doğu eyaletlerinde Türkiye saatiyle 14.00'te kullanılmaya başlayacak. Sandıkların ilk açılağı eyaletlerden Georgia'da, oy sayım işleminin TSİ 03.00'te başlaması bekleniyor.

E-MAİL KRİZİ SÜRÜYOR

FBI Direktörü James Comey'nin, Clinton'ın elektronik postaları için açılan soruşturmada "Herhangi bir suç unsuruna rastlamadık" açıklaması ise, Demokratlar'ı rahatlattı. Ancak seçime kısa süre kala başlatılan inceleme ve iki gün kala yapılan "Suç yok" açıklaması, akıllara "8 gün içinde 650 bin e-mail'in incelenmesi nasıl tamamlandı?" sorusunu getirdi. Kimi yorumlara göre FBI, seçimlerden önce kararını açıklayarak, olası bir Clinton mağlubiyetinde, rol oynadıklarına dair dedikoduları kesmek istedi.

ABD'nin büyük korkusu! İstihbarat ekipleri Rusya'ya sızdı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.