"ABD'nin Ankara'daki Adamı"

Ceyhun Bozkurt

Ceyhun Bozkurt

oceyhunb@gmail.com

Başlıktaki ifade bana değil, ABD’nin etkili yayın organlarından Foreign Policy’e ait. Bunu defalarca anlattık, unutturmamaya çalıştık. Çünkü çok önemli.

Yayın organının “ABD’nin Ankara’daki Adamı” dediği kişi de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu.

Yazının tarihi 5 Mayıs 2016.

"ABD'nin Ankara'daki Adamı"

Bu başlığın nedeni, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık’tan ve AK Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesi.

Yazı metninde de başlığa uygun şekilde, Davutoğlu’nun Amerikan politikalarına yönelik uyumlu, uysal yapısından söz edilmekte.

Bu ifadeyi biz kullansak, sanırım davalarla boğuşurduk. Ancak bu yazı o tarihlerde Türkiye’de de konuşulmasına rağmen Ahmet Davutoğlu, ABD’nin bu etkili yayın organının sözlerine tek bir açıklama getirmedi.

FETÖ PLANINDAKİ DAVUTOĞLU DETAYI

Davutoğlu ile ilgili çeşitli iddialar bununla sınırlı değil. Başbakanlık görevi sırasında Erdoğan’ı Batılı siyasetçilere şikayet ettiği yönünde ciddi iddialar da var. Bunu da biz söylemiyoruz. 15 Temmuz işgal girişimi sırasında vatandaşlara silah çeken FETÖ’cü Sinan Sürer’in masasından çıkan ve dava dosyasına da konan bir belge, 7 Haziran 2015 sürecinde “iç savaş planlaması” içeriyordu. 19 sayfalık “Türkiye Seçimlerine Genel Bakış” başlıklı, “Gizli” ve “Kişiye Özel” ibareli iç savaş belgesinde o tarihlerde Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu’na da bir paragraf ayrılmıştı. O paragrafta şu ifadeler yer almıştı:

“Batılı siyasetçilerden; DAVUTOĞLU’nun, kendisini ikinci plana attığı gerekçesiyle ERDOĞAN hakkında şikayetlerde bulunduğu şeklinde bilgiler gelmektedir. Onunla iletişime geçmek konusunda araştırmalar yapılmalıdır.”

"ABD'nin Ankara'daki Adamı" - Resim : 2

Bu ifade şu anlamlarda değerlendirilebilir:

- Ahmet Davutoğlu, daha Başbakanlık döneminde lider olarak gördüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Batılı siyasetçilere şikayetlerde bulunmaktadır.

- Belgenin dilinden yabancı birinin yazdığı ve FETÖ’cüler tarafından Türkçe’ye çevrildiği anlaşılan İç Savaş Belgesine göre, Davutoğlu, o zamandan AK Parti içinde yumuşak karın olarak görülmektedir.

- Bu çerçevede de işbirliği yapılabileceği seçeneği üzerinde durulmakta.

DAVUTOĞLU’NUN DERİN(!) BİLGİLERİNİN SONUÇLARI

Foreign Policy’nin başlığıyla bu iddiayı arka arkaya okuyun.

Üstüne Ahmet Davutoğlu’nun dış politikada ABD ile son derece uyumlu başarılarını(!) ekleyin.

Örneğin Suriye’yi, içine sokulduğumuz bataklığı, PYD elebaşı teröristi Ankara’da ağırlamasını vs.

Bu ilişkiler ağı ve ortaya konan politikalardan dolayı yaşadığı sıkıntılar ortadayken, Davutoğlu şimdi de 10 maddelik “Kürt Sorunu manifestosu”(!) yayınlamış.

İnsan “Allah Kürt kökenli vatandaşlarımızı Davutoğlu’nun o derin(!) bilgisinden korusun” demekten kendini alamıyor.

Diğer Yazıları