ABD'li vekillerden skandal çağrı: Türkiye'ye baskı yapın

Türkiye'ye karşı her fırsatta yeni bir hamle yapan ABD'de Temsilciler Meclisi'nden Biden yönetimine yeni bir çağrı geldi. Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye silah yardımını kesmeyen ABD'nin Temsilciler Meclisi'nden Dışişleri Bakanlığı'na yazılan mektupta "Türkiye'ye baskı" çağrısı yer aldı.

ABD'de Joe Biden döneminin başlaması ile birlikte Türkiye'ye yönelik skandal talepler devam ediyor. ABD Kongresi'nin alt kadı olan Temsililer Meclisi'nden Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e bir mektup yazıldı. Söz konusu mektupta Türkiye'de insan hakları konusunda sorunlar olduğu savunularak ikili ilişkilerde bu konunun öncelikli olması gerektiği belirtildi.

Temsilciler Meclisi üyelerinin mektubunda Türkiye'nin ABD için uzun süredir stratejik bir müttefik olduğunun altı çizilerek, "İnsan haklarındaki bozulmada meydana gelen artış dikkat çeken bir endişe yaratıyor" ifadeleri yer aldı.

PKK SEMPATİZANLARININ PROTESTOSUNU ÖRNEK GÖSTERDİLER

Türkiye'ye karşı cephe alan ABD'li vekiller, Dışişleri Bakanı Blinlen'e yazdıkları mektupta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında bir grup PKK sempatizanının protestosunu "barışçıl protesto" olarak tanımlayarak, Cumhurbaşkanlığı korumalarının müdahalesini "düşünce özgürlüğüne müdahale" olarak gösterdiler.

Öte yandan mektupta Washington yönetiminin Türkiye ile olan ilişkilerinde "insan hakları ihlallerinin" bir baskı unsuru olarak kullanılması gerektiği "Sadece ABD'nin ulusal çıkarları için değil, insan hakları, hukuk ve demokrasi için de çalışmayı taahhüt etmelisiniz" ifadeleri yer aldı.

ABD'li vekillerden skandal çağrı: Türkiye'ye baskı yapın

SENATO DA TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

ABD'den Türkiye ile ilgili bir skandal mektup da Senato'dan gelmişti. Başkan Biden'a yazılan mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baskı yapılması çağrısı yapan senatörler, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimine muhaliflere baskıyı bir an önce bırakmasını, siyasi tutukluların salınmasını ve otoriteryen yönetimi durdurmasını istiyoruz” demişti.

ABD'li vekillerden skandal çağrı: Türkiye'ye baskı yapın ile ilgili etiketler ABD Türkiye Mektup temsilciler meclisi insan hakları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.