ABD'li vekilden olay yaratacak Türkiye itirafı

ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan karar tasarısı büyük tepki çekti. ABD'li vekil olay yaratacak bir açıklama yaparak dertlerinin Ermeniler olmadığını itiraf etti.

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan karar tasarısınının kabul edilmesinin yankıları sürerken ABD'li vekilden itiraf gibi bir Türkiye açıklaması geldi...

ABD’li Demokrat Vekil Steve Cohen, 29 Ekim günü Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren karar tasarısında ‘evet’ oyu kullanmasını ‘Türkiye ABD’ye saygı duymuyor gibi görünüyordu’ sözleriyle açıkladı.

DERTLERİ ERMENİLER DEĞİL!

Temsilciler Meclisi’nde Tennesse eyaletini temsil eden ve Türkiye-ABD ilişkileri grubunda yer alan Cohen, tavrıyla ilgili, “Ermeni tasarısına hep karşı çıktım ama bu hafta tasarı lehine oy kullandım” dedi. Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’nın kararını etkilediğini belirten Cohen, “Kongre’nin modunun değiştiğini söyleyebilirim. Ermeni tasarısı için geçen yıldan önce asla 218 oy sayısı yakalanmamıştı” dedi.

ABD'li vekilden olay yaratacak Türkiye itirafı ile ilgili etiketler Ermenistan ABD Ermeni ABD'li Demokrat Vekil Steve Cohen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.