ABD'li senatör skandal Türkiye kararı sonrası ağladı!

Sözde Ermeni Soykırımı tasarısının ABD'de Senato'dan geçmesinin ardından Demokrat Senatör Bob Menendez timsah gözyaşlarına boğuldu.

Sözde Ermeni Soykırımı tasarısı, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi öncesi Temsilciler Meclisinden geçmişti. Bu skandalın gölgesinde geçen görüşmenin ardından Trump yönetimi, tasarının Senato'dan geçmesini 3 kere engellenmişti.

Ancak yapılan dördüncü oylamada, sözde Ermeni Soykırımı tasarısı kabul edildi.

Tasarının en büyük destekçilerinden olan Demokrat Senatör Bob Menendez, Senato'da yaptığı konuşmada timsah gözyaşları döktü. Menendez, "Senato'nun tarihin doğru tarafında durması yerinde olmuştur" ifadelerini kullandı.

ABD'li senatör skandal Türkiye kararı sonrası ağladı!

TASARININ BİR BAĞLAYICILIĞI YOK

Sözde tasarının ise bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Zira ABD'de iki tip tasarı vardır. Biri yasa tasarısı, diğeri karar tasarısı. Karar tasarılarının yasal olarak bir bağlayıcılığı yok fakat, Meclis'in ve Senato'nun tek bir ses olup görüşünü yansıtması açısından büyük bir önem arz ediyor. Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçirilen sözde Ermeni Soykırımı tasarısı da, bir karar tasarısıdır.

ABD'li senatör skandal Türkiye kararı sonrası ağladı! ile ilgili etiketler Türkiye ABD Ermeni senato
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.