ABD'li senatör Güney Kıbrıs'ta: Amacım Türk askerinin gittiğini görmek

ABD'li senatör Robert Menendez, "Amacım son Türk askerinin Kıbrıs adasından ayrıldığını görmek" dedi. KKTC'den yapılan açıklamada, "Menendez'in sarf ettiği sözler KKTC için yok hükmündedir" denildi.

ABD'li senatör Robert Menendez, GKRY ziyareti sırasında Türkiye ve ABD arasında giderek gerilen ilişkileri koparma noktasına getirebilecek açıklamalarda bulundu.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY)'ni ziyaret etti. 'III. Makarios Büyük Haç Nişanı' ödülü verilen Demokrat Partili senatör, ziyareti sırasında Kıbrıs Başpiskoposu II. Chrysostomos, Parlamento Başkanı Annita Dimitriou ve Bakanlar Kurulu'nun mevcut ve eski üyeleri ile görüştü.

'AMACIM SON TÜRK ASKERİNİN GİTTİĞİNİ GÖRMEK'

Menendez, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Kıbrıs'a ve ilişkimize olan bağlılığım derin ve köklüdür, ABD Senatörü olduğum sürece de devam edecektir. Amacım son Türk askerinin Kıbrıs adasından ayrıldığını görmek" ifadelerini kullandı.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMININ TANINMASI İÇİN DE UĞRAŞMIŞTI

Menendez, daha önce de yıllar boyu ABD ve diğer ülkelere 1915 olaylarının 'soykırım' olarak tanınması için baskı uygulamış ve Ermenilerden de bir ödül almıştı. 

Böylelikle Menendez'in diplomasi dilinden ve uluslararası hukuki temelden yoksun söylemlerinin arkasındaki motivasyonun Yunanistan'ın veya Ermenistan'ın gözüne girmekten fazlası olduğu, asıl motivasyonunun 'Türk düşmanlığı' olduğu anlaşılmış oldu.

KKTC DIŞİŞLERİ: YOK HÜKMÜNDEDİR

Menendez'in sözlerine yazılı bir açıklama ile cevap veren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"ABD senatörlerinden Bob Menendez’in dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından 'III. Makarios Büyük Haç Nişanı' ile ödüllendirilmesi töreninde yaptığı konuşmada 'son Türk askerinin Ada’dan ayrıldığını görme' hedefine ilişkin açıklamasını şiddetle kınıyoruz. ABD Senatosu'nda ana vatan Türkiye ve KKTC aleyhine birçok karar tasarısının hazırlanmasına öncülük eden, Türk düşmanlığı ile nam salmış Senatör Menendez'in, ABD'de mukim Rum-Yunan derneklerinin desteğiyle kazandığı seçimin borcunu ödeme gailesi ile sarf ettiği sözler KKTC için yok hükmündedir."  

 

ABD'li senatör Güney Kıbrıs'ta: Amacım Türk askerinin gittiğini görmek ile ilgili etiketler Kıbrıs Türk asker ABD Rum Ermeni menendez senatör
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.