ABD'li Kongre üyesinden flaş iddia: Taliban 6 uçağı rehin aldı

ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinin sona ermesine rağmen bölgedeki sivillerin tahliyesi henüz sona ermedi. Ülkedeki ABD'lilerin tahliyesi devam ederken çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Cumhuriyetçi Kongre üyesi Michael McCaul, Taliban'ın 6 ABD uçağının kalkışına izin vermeyerek rehin aldığını öne sürdü. Havalimanı yetkilileri ise havalimanında bekletilen kişilerin pasaport ya da vizeleri bulunmayan Afganlar olduğunu aktardı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki Cumhuriyetçilerin Lideri Michael McCaul, Taliban'ın Afganistan'da kalan Amerikan vatandaşları ve Afgan tercümanları taşıyan 6 Amerikan uçağını Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda tuttuğunu ve Washington yönetimi Taliban'ı tanıyana kadar bu kişilerin ayrılmasına izin verilmeyeceğini öne sürdü.

McCaul, katıldığı Fox News yayınında Afganistan'dan hala tahliye edilemeyen Amerikan vatandaşlarının durumuna ilişkin yorumlarda bulundu.

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda Amerikan vatandaşları ve ABD ile iş birliği yapan Afganları taşıyan 6 Amerikan uçağı olduğunu kaydeden McCaul, bu uçakların iki-üç gündür ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan onay almalarına rağmen kalkamadığını ileri sürdü.

McCaul, "Durum bir esir tutmaya dönüyor. ABD, Taliban'ı tamamen tanıyana kadar Amerikan vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına izin vermeyecekler" dedi.

McCaul, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığının aksine Afganistan'da sadece 100-200 değil çok daha fazla Amerikan vatandaşının kaldığını sözlerine ekledi.

Mezar-ı Şerif'teki yetkililerse havalimanında bekletilen kişilerin pasaport ya da vizeleri bulunmayan Afganlar olduğunu aktardı.

ABD'li Kongre üyesinden flaş iddia: Taliban 6 uçağı rehin aldı ile ilgili etiketler Taliban Afganistan Havalimanı uçak ABD rehin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.