ABD'li kilit istihbaratçı görevden alındı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Homeland Security'nin kritik istihbaratçılarından Brian Murphy görevden alındı. Kurumda İstihbarat ve Analiz Ofisi Sekreteri olan Murphy'nin görevden alınmasının arkasında ırkçılık karşıtı gösterilere katılan gazeteciler hakkında bilgi topladığı ortaya çıkmıştı.

ABD'de ırkçılık karşıtı gösterilere destek veren gazetecilerle ilgili istihbarat toplandığı ortaya çıkmıştı.

Skandal olayın arkasında ise Homeland Security kurumunda, İstihbarat ve Analiz Ofisi Sekreteri Brian Murphy vardı.

Ülkedeki ırkçılık karşıtı protestocuları rencide eden birçok davranışı da bulunduğu belirtilen Murphy hakkında ağır suçlamalar vardı.

Homeland Security Başkanı bu suçlamalar ve gazeteciler hakkında istihbarat toplanması üzerine Murphy'i görevden aldı.

ABD'li kilit istihbaratçı görevden alındı

İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI'NI DESTEKLEYEN KİLİT İSTİHBARATLARDAN SORUMLUYDU

İstihbarat ve Analiz Ofisi Sekreteri Brian Murphy bu görevi ile İç Güvenlik Bakanlığı'nı destekleyen kilit istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumluydu.

Bu görevden önce, İstihbarat ve Analiz Başkan Vekili olarak görev yaptı. DHS'ye katılmadan önce Murphy, Federal Soruşturma Bürosu'nun ulusal düzey terörle mücadele programlarından, istihbarat topluluğunda ve eyalette ve yerel yasa uygulamalarında istihbarat paylaşımından sorumluydu.

Bu rolde, FBI’ın politika ve bütçe geliştirme, eğitim ve çeşitli pilot saha ofislerinin oluşturulması da dahil olmak üzere terörle mücadele programını geliştirdi ve uyguladı.

Seçkin bir kolluk kuvveti uzmanı olan Murphy, FBI kariyerine 1998 yılında New York saha ofisinde Şiddet Suçları Ajanslar Arası Görev Gücü Temsilcisi olarak başladı. 

2016 yılında Kıdemli Yönetici olan Murphy, Columbia Üniversitesi'nden İslam üzerine yüksek lisans öğrenimi yaptı.

ABD'li kilit istihbaratçı görevden alındı ile ilgili etiketler ABD İstihbarat FBI brian murphy Homeland Security
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.