ABD'li gazeteci İkizdere'de ne arıyor?

Rize’nin İyidere İlçesi’ne yapılacak olan lojistik liman yabancıların oldukça ilgisini çekmişe benziyor! Limanın inşasında kullanılmak üzere çalışmaların yapıldığı İkizdere’nin Gürdere Köyü yakınındaki taş ocağıyla ilgili gelişmeleri de ABD medyası, tıpkı Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi, yakından takip etmeye başladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rize’nin İyidere İlçesi’ne yapılacak olan lojistik liman yabancıların oldukça ilgisini çekmişe benziyor! Limanın inşasında kullanılmak üzere çalışmaların yapıldığı İkizdere’nin Gürdere Köyü yakınındaki taş ocağıyla ilgili gelişmeleri de ABD medyası, tıpkı Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi, yakından takip etmeye başladı. Eylemcilerin kurduğu protesto çadırına New York Times muhabiri İvor Prickett'in gelmesi dikkati çekti.


MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Rize İyidere’de 13 milyon ton kapasiteli ve ilk etapta 600 kişiye iş imkânı sağlayacak lojistik liman projesi kapsamında Gürdere Taş Ocağı işletme faaliyetleri devam ediyor.

Bakanlıkça kendilerine gösterilen alanda taş ocağı açmak için çalışmalara başlayan yürütücü şirket, ÇED raporu aldığını ve çevreye verilecek muhtemel zararı önlemek için, proje bitiminde ağaçlandırma çalışması yapmayı taahhüt ettiğini de açıkladı.
 
BATI MEDYASININ GÖZÜ O TAŞ OCAĞINDA!

Ancak 21 Nisan’da taş ocağı inşa çalışmaları için bölgeye getirilen dozerler ve işçiler, bazı köylülerin de aralarında bulunduğu göstericiler tarafından engellendi.

Bu arada başta Almanya olmak üzere, çeşitli yerli ve yabancı medya kuruluşlarının eylemleri takip etmek üzere Rize’ye üs kurmaları dikkat çekti. Çevre hassasiyeti ile yapıldığı belirtilen taş ocağı protestolarının, Almanya devlet kanalı Deutsche Welle, Avrupalı yayın kuruluşu Euronews ve yerli bazı muhalif haber siteleri tarafından gündemde tutulmaya çalıştığı görüldü.

ABD'li gazeteci İkizdere'de ne arıyor?
 
AMERİKALI GAZETECİ İKİZDERE’DE NE ARIYOR?

Bunun yanı sıra, Avrupa’nın dışında, tıpkı Gezi Parkı provokasyonunda da olduğu gibi Amerikan medyasından bazı gazetecilerin de bölgeye geldiği ortaya çıktı.

ABD'li gazeteci İkizdere'de ne arıyor? - Resim : 2

New York Times muhabiri İvor Prickett’in önceki gün İkizdere’ye geldiği öğrenildi. ABD'li muhabir İvor Prickett ilk olarak göstericilerin sözcülüğünü yapanların bulunduğu çadırı ziyaret etti. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, daha önce Mısır’da Sisi’nin yaptığı darbeyi, DEAŞ'ın Musul'daki saldırılarını takip eden; Irak'taki saldırı ve patlamalarda foto muhabiri olarak görev yapan savaş muhabiri Prickett’in İkizdere’ye gelmesi yöre halkı tarafından da garip karşılandı.

ABD'li gazeteci İkizdere'de ne arıyor? - Resim : 3

İKİZDERE’DE GEZİ PARKI TARZI OLAYLAR MI PLANLANIYOR?

New York Times için çalışan Amerikalı gazeteci Prickett’in İkizdere’ye geldiğini öğrenen yöre halkı, SuperHaber'e; ”Burada doğa katlediliyor bahanesi ile yine bir Gezi Parkı eylemleri mi organize ediliyor. Biz İkizdere’de yabancıları istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD'li gazeteci İkizdere'de ne arıyor? - Resim : 4

ABD'li gazeteci İkizdere'de ne arıyor? ile ilgili etiketler Rize İyidere Gezi olayları İvor Prickett
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.