ABD'li bilim insanlarından 'Korona nerede, ne kadar bulaşıyor?' araştırması

Gelen son dakika haberine göre; ABD'de Teksas Tıp Derneği'nde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, koronavirüs salgınında bulaş oranının en yüksek olduğu noktaları açıkladı. Söz konusu araştırmaya göre, en fazla risk içeren noktalar arasında stadyumlar, barlar, spor salonları, tema parklar, sinemaya gitmek ve kalabalık dini törenlere katılmak yer alıyor.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınının en fazla etkilediği ülke konumundaki ABD'de çalışmalarını sürdüren bilim insanları, bulaşma oranının en yüksek olduğu noktaları açıkladı.

Teksas Tıp Derneği imzası taşıyan açıklamada, gelen postaları açmaktan kampa gitmeye, market alışverişinden başka birinin evinde yemeğe veya bahçesinde barbekü partisine katılmaya kadar birçok günlük faaliyeti 1 ile 10 arasında (1 düşük risk-10 yüksek risk) değerlendirildi.

EN FAZLA RİSK BU NOKTALARDA

Araştırmaya göre, stadyumlarda maç izlemek, bara, spor salonlarına, tema parklara veya sinemaya gitmek ve kalabalık dini törenlere katılmak en fazla risk içeren faaliyet grubunda yer alıyor.

ORTA MESAFELİ RİSK GRUBU

Dünya'da yer alan habere göre; Düğün ve cenazelere katılmak, kuaföre veya berbere gitmek, kapalı bir restoranda yemek yemek, uçakla seyahat etmek, basketbol ve futbol gibi kalabalık spor faaliyetlerine katılmak ise bulaşma orta-yüksek riskli aktiviteler arasında gösterildi.

Gelen postaları açmak veya tenis gibi mesafeli bir spor faaliyeti gerçekleştirmek araştırma sonuçlarına göre en düşük risk grubundaki faaliyetler olarak sıralandı.

Ayrıca, kampa gitmek de araştırmada en düşük risk içeren faaliyetler arasında gösterildi.

Market alışverişi, başkalarıyla yürümek veya koşmak, bir restoranın ‘açık’ alanında yemek yemek, bir otelde iki gün konaklamak düşük-orta riskli faaliyetler grubuna alınırken, AVM’lere gitmek, bir hafta boyunca bir ofis binasında çalışıyor olmak, halka açık yüzme havuzlarına gitmek veya kumsala gitmek gibi kalabalık ortamlarda gerçekleşen tüm faaliyetler en düşük ihtimalle orta riskli faaliyetler olarak değerlendiriliyor.

Dünyada vaka sayısı 12 milyona yaklaşırken, ABD’de vaka sayısı 3 milyon eşiğine dayanmış durumda.

ABD'li bilim insanlarından 'Korona nerede, ne kadar bulaşıyor?' araştırması

ABD'DE SON DURUM NEDİR?

ABD'de yeni tip koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 977 artarak 134 bin 18'e yükseldi.

Dünyadaki Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 56 bin 361 artarak 3 milyon 98 bin 311'e ulaştı.

 

ABD'li bilim insanlarından 'Korona nerede, ne kadar bulaşıyor?' araştırması ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona ölüm Bar Teksas Tıp Derneği stadyum kamp
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.