ABD'li bakandan 29 Ekim mesajı: Ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Blinken, kutlama mesajında "Bu özel günü kutlarken size en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve önümüzdeki yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) adına cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıl dönümünü kutladı.

"BU ÖZEL GÜNÜ KUTLARKEN SİZE EN İYİ DİLEKLERİMİZİ SUNUYORUZ"

Blinken'ın yaptığı yazılı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri adına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlayan Türk halkına tebriklerimi sunarım" dedi. Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki ve ABD'nin ortağı olduğu belirtilen açıklamada, "Türkiye, onlarca yıldır küresel zorluklara karşı koymak için Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası toplumun yanında durmuştur. Uzun yıllara dayanan ilişkimiz ticaret, diplomasi ve güvenlik alanlarında güçlü bir işbirliği üzerine kurulmuştur. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki son derece derin, halklar arası bağlar, varlığını nesiller boyu sürdürmüştür ve ilişkimizin gücü açısından kritik önem taşımaktadır. Bu özel günü kutlarken size en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve önümüzdeki yıllarda ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

ABD'li bakandan 29 Ekim mesajı: Ortaklığımızı büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ile ilgili etiketler ABD 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ABD Dışişleri Bakanı antony blinken
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.