ABDİ İPEKÇİ VE PAPA SUİKASTLARININ PERDE ARKASI!

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Abdi İpekçi ve Papa II. Jean Paul suikastının perde arkasında yaşananları değerlendirdi.

Tüm dünyayı sarsan suikastların sorumlusu katil Mehmet Ali Ağca… 1 Şubat 1979’da gazeteci Abdi İpekçi’ye düzenlenen suikastın bir numaralı ismi olarak 25 Haziran 1979'da yakalandı ve Maltepe Askeri Cezaevi'nde hapis cezasına çarptırıldı. 23 Kasım 1979'da Abdullah Çatlı ile arkadaşları tarafından kaçırılarak Bulgaristan'a gitti. 13 Mayıs 1981'de de Papa II. Jean Paul'e suikast düzenleyen Ağca, 22 Mart 1986'da İtalya'da ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Ancak Papa’nın kendisini vuranı affettiğini söylemesi üzerine 2000 yılında dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi tarafından Türkiye'ye iade edildi.

Katil Mehmet Ali Ağca kimdir? Abdi İpekçi’yi neden öldürdü? Papa’ya neden suikast düzenledi? Mehmet Ali Ağca ile Abdullah Çatlı, Bulgar Gizli Servisi ve KGB’nin yardımıyla Papa’ya yapılan suikastı birlikte mi planladı? soruları ve daha fazlası Mevlüt Yüksel ile 'Haber Analiz'de...

Mevlüt Yüksel ile 'Haber Analiz' SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

ABDİ İPEKÇİ VE PAPA SUİKASTLARININ PERDE ARKASI! ile ilgili etiketler Papa mehmet ali ağca abdi ipekçi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.