Abdi Algül kimdir? Neden öldü?

Abdi Algül kimdir? Yeşilçam’da birçok filmde yer alan Abdi Algül’ün vefat ettiğini ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Algül,86 yaşında hayatını kaybetti. Peki Abdi Algül kimdir? Hangi filmlerde oynadı? Detaylar haberimizde...

Abdi Algül kimdir? Abdi Algül, 86 yaşında yaşamını yitirdi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, acı haberi duyurdu.Peki Abdi Algül kimdir?

Usta oyuncunun maddi sıkıntılar içinde yaşadığını dile getiren ünlü sanatçı Onur Akay, “Kemal Sunal’ın ‘Tokatçı’ filminde canlandırdığı ‘Kara Borsacı’ karakteri ile hafızalarda yer eden ve 170’e yakın filmde rol alan Yeşilçam’ın emektar oyuncularından 86 yaşındaki Abdi Algül’ü kaybettik. Eşi ile birlikte Fatih Cankurtaran Mahallesi’nde, Kemal Sunal’ın ‘Sakar Şakir’ isimli filminde senaryo gereği yanan bakkal dükkânının yanında, çok zor şartlarda ikamet eden Abdi Algül, sadece 3 aylık yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyordu ve maddi sıkıntılar içinde yaşıyordu. Geçen sene uzun yıllar işsiz kaldığını OnurAkayMedya’ya anlatmış ve hatırlanmamaktan dert yanmıştı. Ayrıca sağlık sorunları da yaşayan usta oyuncu, ölümünden önce bastonla yürüyebiliyordu. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

ABDİ ALGÜL KİMDİR?

Kemal Sunal’ın ‘Tokatçı’ filminde canlandırdığı ‘Kara Borsacı’ karakteri ile hafızalarda yer eden ve 170’e yakın filmde rol almış ve filmlerinde daha çok kötü adam rollerini canlandırmıştı. Algül, Kemal Sunal’ın en çok dayak yediği kişi olarak da bilinir.

Abdi Algül kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler Yeşilçam oyuncu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.