AB'den Türkiye'ye 'Rum kesimi' şartı!

Avrupa Parlamentosu, Türk vatandaşlarının AB vizesinden muaf tutulmasını Türkiye'nin Kıbrıs Rum yönetimini tanıması koşuluna bağladı.

Terörizm ve büyük çaplı suçlarla mücadele için kişisel verilerin transferi konusunda AB ile Türkiye'nin müzakerelere başlamasına ilişkin Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan rapor Strasbourg'da oylanarak kabul edildi.

Raporda kişisel verilerin transferi konusunda müzakerelere başlanmadan önce Türkiye'nin adalet ve içişleri alanlarında Kıbrıs Rum kesimiyle "tam, fiilen ve ayrımcılık yapmaksızın işbirliği yapmasının gerekli olduğu" ibaresi yer aldı.

Avrupa Parlamentosu böylelikle Kıbrıs Rum kesiminin tanınmasını "kişisel verilerin transferiyle ilgili müzakereler için" koşul haline getirmiş oldu.

Kişisel verilerin transferi konusunda Europol ile müzakerelere başlanması AB'ye vizesiz seyahatin koşullarından biri. Türkiye bu konuda müzakerelere başlamaya hazır olduğunu şubat ayında AB'ye resmen bildirmişti.

AB'den Türkiye'ye 'Rum kesimi' şartı! ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Kıbrıs Vize rum kesimi şart
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.