AB'den Sisi'ye Libya uyarısı

Mısır Meclisi'nin darbeci devlet başkanı Sisi'nin isteği üzerine Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi onaylamasının ardından Kahire yönetimine AB'den uyarı geldi. AB'den yapılan açıklamada, "Askeri müdahale tehditleri tehlikeli ve Libya'daki taraflar arasındaki çatışma ve gerginliği artırma potansiyeli taşıyor" denildi.

Mısır Meclisi'nin tezkere kararının ardından Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Libya'da tek seçeneğin müzakere edilmiş siyasi çözüm olduğu vurgulandı.

Açıklamada, tüm tarafların Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki Berlin Süreci'nde önemli taahhütlerde bulunduğuna dikkati çekildi ve bunların somut adıma çevrilmesi gerekti belirtildi.

AB'nin uluslararası ve bölgesel olmak üzere tüm taraflarla diyaloğu sürdüreceğinin altının çizildiği açıklamada, "Libya'daki bölgesel aktörlerin harekete geçilmesi yönündeki çağrılarına son vermesi gerekiyor. Askeri müdahale tehditleri tehlikeli ve Libya'daki taraflar arasındaki çatışma ve gerginliği artırma potansiyeli taşıyor" denildi.

MISIR MECLİS'İ SİSİ'YE YETKİ VERMİŞTİ

Mısır Meclisi, darbeyle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye "Libya'ya müdahale" yetkisi veren bir tasarıyı geçtiğimiz günlerde onaylamıştı.

BM ve uluslararası alanda Libya'nın tek meşru yönetimi olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ise Mısır Meclisi'nin bu kararına tepki göstermiş ve "Mısır Meclisinin, silahlı kuvvetlerini batı sınırının dışına göndermek için dün verdiği onay, Libya'ya savaş ilanıdır, Arap Birliği ve BM anlaşmalarının ihlalidir" demişti.

AB'den Sisi'ye Libya uyarısı ile ilgili etiketler Libya Mısır Avrupa Birliği Birleşmiş Milletler
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.