AB'den büyük ceza geliyor

Uçtan uca şifreli mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şartlı veri kararı yüzünden milyonlarca kullanıcı kaybetmişti. WhatsApp'ın başı bu kez de AB ile dertte. Avrupa Birliği'nin veri koruma kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle WhatsApp'a 50 milyon euroya varan para cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Politico haber sitesinin Avrupa yayınında çıkan yazıda, WhatsApp’ın Avrupa'daki merkezinin yer aldığı İrlanda'da bulunan veri koruma kurumunun şirketin kişisel verileri kullanımına yönelik incelemesini sürdürdüğü belirtildi.

Haberde incelemenin, WhatsApp uygulamasının kişisel verilerin Facebook ile paylaşılması konusunda hatalar yaptığı ve Avrupa'daki kullanıcıları bu konuda gerekli biçimde bilgilendirmediği için başlatıldığı hatırlatıldı. Bunun AB çapında 2018 yılında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) aykırı olduğunun altı çizildi.

AB'den büyük ceza geliyor
Haberde, şirkete verilecek ceza konusunda İrlanda Veri Koruma Kurumunun, AB üyesi diğer ülkelerdeki ilgili mercilerle görüşmeler yaptığı, WhatsApp'a Avrupa Birliği kişisel veri kurallarındaki şeffaflık şartlarını ihlalden ötürü 30 ile 50 milyon euro arasında para cezası verilebileceği ifade edildi.

AB veri düzenleyicilerinin kararı ile birlikte WhatsApp'ın kişisel verileri kullanış biçimini de değiştirmesi gerekeceğine işaret edilen haberde, söz konusu para cezasının bu yıl içinde açıklanmasının beklendiği belirtildi.

Haberde, Facebook'un finansal raporlarında WhatsApp'a gelebilecek para cezası için 77,5 milyon euroluk bir kaynak ayırdığına da işaret edildi.

AB'den büyük ceza geliyor ile ilgili etiketler WhatsApp Avrupa Birliği Facebook
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.