AB'den 4.9 milyar euroluk korona taahhüdü

Avrupa Birliği, koronavirüs'ten etkilenen ve ekonomik gücü olmayan ülkele 4.9 milyar euro tutarında yardım taahhüdünde bulundu. AB'nin taahhüd ettiği 4.9 milyar euroluk yardım salgından etkilenen savunmasız ülkelere test, tedavi ve aşı için kullanırılacak.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, video konferans yöntemiyle düzenlenen "Küresel Hedef" adlı Kovid-19 taahhüt etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Salgının sona ermesi için dünyanın her yerinde bitmesi gerektiğini anlatan Von der Leyen, bu nedenle insanların nerede yaşadıklarına veya nereli olduklarına bakılmaksızın test, tedavi ve aşıya erişebilmesi gerektiğini ifade etti.

Von der Leyen, salgın nedeniyle daha önce benzeri görülmemiş bir hız ve ölçekte aşı üretim yatırımı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kovid-19 nedeniyle küresel sağlık örgütlerinin iş birliği yapması gerektiğini ifade eden Von der Leyen, ülkelerin, işletmelerin ve hayırseverlerin bu sürece mali katkı vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Von der Leyen, yardıma ihtiyacı olan topluluklara destek vermenin önemine işaret ederek, AB kurumlarının salgından etkilenen savunmasız ülkelere test, tedavi ve aşı için 4,9 milyar avro yardım taahhüdünde bulunduğunu açıkladı.

Kovid-19 taahhüt etkinliğine, ABD'li oyuncu ve güreşçi Dwayne Johnson ile Shakira, Justin Bieber ve Miley Cyrus gibi ünlüler de katıldı.

AB'den 4.9 milyar euroluk korona taahhüdü ile ilgili etiketler Euro Von der Leyen AB Komisyonu taahhüd yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.