ABD'den Yunanistan'a yeni hediye: Değeri 10 milyon doları buluyor

Son dönemde Yunanistan'a çok sayıda askeri mühimmat gönderen ve yen üsler açan ABD'den Atina'ya bir hediye daha gitti. ABD yönetimi, Yunanistan'a değeri 10 milyon doları bulan 6 adet şişme bot gönderdi. ABD'nin yeni hediyesi özel harekat birimlerinin kullanımı için gönderildi.

Dedeağaç'a dev yığınakları, çok sayıda askeri yapılanmasıyla Yunanistan'ı adeta ABD üstüne çeviren Biden yönetimi ülkeye silah göndermeye devam ediyor.

ABD'den Yunanistan'a yeni hediye: Değeri 10 milyon doları buluyor

Daha önce Yunanistan’a 9,4 milyar dolarlık savaş gemisi satış ve modernizasyonu satan ABD, 2 gün önce de Başbakan Kiriakos Miçotakis'in ziyaretinde Yunanistan'ın 5.nesil savaş uçağı F-35 alacağını açıklamıştı. Yunanistan 3,5 milyar dolara mal olacak 20 adet F-35 savaş uçağını 2030’un başlarında hava kuvvetlerine dahil etmeyi planlıyor.

ABD'den Yunanistan'a yeni hediye: Değeri 10 milyon doları buluyor - Resim : 2

ABD'NİN SON HEDİYELERİ

ABD'nin Atina Büyükelçiliği sosyal medya hesabından Yunanistan'a 10 milyon dolar değerinde yeni 6 adet şişme özel harekat botu hediye edildiğini duyurdu. Yunanistan gazetesi Hellas Journal ABD'nin yeni Atina Büyükelçisi George James Tsunis'in resmi hesaptan yaptığı paylaşımdaki "iki ülke deniz kuvvetlerinin işbirliği için önemli yatırım" açıklamasını Miçotakis'in ABD Kongresinde yaptığı açıklamanın ardından ABD ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de ele ele yürüdüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

 

ABD'den Yunanistan'a yeni hediye: Değeri 10 milyon doları buluyor ile ilgili etiketler ABD Yunanistan hediye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.