ABD'den Yunanistan'a Sevilla haritası cevabı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "ABD (Yunanistan'ın sözde kara sularına ilişkin) Sevilla haritasının hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir” ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Doğu Akdeniz'de Yunanistan tezlerinin kaynağı olan Sevilla haritasına yönelik tokat gibi bir açıklama geldi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin prensip gereği diğer devletlerin deniz yetki alanlarıyla ilgili ihtilaflarında herhangi bir pozisyon almadığına dikkat çekildi.

Yunanistan'ın tezlerinin kaynağı olan Sevilla haritasının ABD için herhangi bir hukuki öneme sahip olmadığı vurgulanırken, Avrupa Birliği'nin de Sevilla haritasını hukuki bağlayıcılığı olan bir belge olarak göremediği hatırlatıldı.

Deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka dayalı olarak ilgili devletler arasında varılan mutabakatla karara bağlandığının altı çizildi.

ABD'nin iyi niyetli diyalog ve müzakere anlayışını şiddetle desteklediği, Türkiye ve Yunanistan'ı, arasındaki istikşafi görüşmeleri en kısa süre içinde yeniden başlatmaya teşvik ettiği belirtildi.

 

ABD'den Yunanistan'a Sevilla haritası cevabı ile ilgili etiketler ABD Yunanistan sevilla haritası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.