ABD'den yaptırım için bir adım daha!

ABD Senato Dış ilişkiler Komitesi, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanmasını öngören tasarıyı 4 hayır oyuna karşı 18 evet oyu ile kabul etti.

Söz konusu tasarı yarın Senato'ya gidecek ve oylanacak.

TRUMP'A SUNULACAK
Eğer Senato "Türkiye'ye yaptırım tasarısını" onaylarsa, ilgili tasarı Temsilciler Meclisine gönderilecek. Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde tasarı kabul edilirse, ABD Başkanı Donald Trump'a sunulacak. Başkan Trump da onay verip imzalarsa, tasarı kanun olacak.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oylamanın ardından şu açıklamayı yaptı: "Kongre'deki süreci yakından takip ediyoruz. Bu tasarı geçse de S-400'le ilgili süreç devam edecek. Sayın Trump'ın bu konuda iyi niyet içinde olduğunu hepimiz takdir ederiz. Bunu kamuoyu önünde de söyledi. Bu yasadan rahatsız. Ama tabii Kongre'den geçince onun da eli kolu bağlı oluyor. Kongre üyeleri gözlerini-kulaklarını gerçeklere kapatmış durumda."

ABD'den yaptırım için bir adım daha! ile ilgili etiketler ABD Yaptırım Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.