ABD'den vatandaşlarına skandal Türkiye uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı gece saatlerinde vatandaşlarına doğu ve güneydoğu illerine gitmemeleri uyarısı yaptı. Skandal uyarıda terörizm ile birlikte keyfi gözaltı iddiasında bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bu gece yapılan uyarıda Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerinin ‘terörizm’ dolayısıyla riskli olduğu belirtildi.

Uyarıda, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine de gidilmemesi istendi.

Söz konusu bölgelerde ‘terörist grupların’ saldırılarını sürdürdüğüne ve turistik bölgeler ile seyahat ve alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, kulüpler, lokantalar, ibaret yerleri, parklar, sportif ve kültürel faaliyetler, eğitim binaları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerleri hedef aldığına dikkat çekildi.

Uyarının sonraki bölümünde ise tam anlamı ile skandal bir gerekçe ortaya atıldı.

Bölgedeki güvenlik güçlerinin, içlerinde ABD vatandaşlarının da bulunduğu onbinlerce kişiyi, yetersiz veya gizli bilgilere dayanarak, genellikle de siyasi maksatlarla terör örgütleriyle ilişkili olarak göstererek gözaltına aldığı ileri sürüldü. 

Skandal bununla da sınırlı değildi. Ayrıca ABD vatandaşlarının seyahat yasaklarıyla karşı karşıya kaldıkları ileri sürülürken, özellikle sosyal medyada hükümete yönelik eleştirilerde bulunanların tutuklanabilecekleri iddia edildi.

ABD'den vatandaşlarına skandal Türkiye uyarısı! ile ilgili etiketler Türkiye Dışişleri Bakanlığı ABD
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.