ABD'den vatandaşlarına Çin uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin hükümetinin son dönemdeki "tutuklama emirlerine" işaret ederek, bu ülkeye seyahat eden ABD vatandaşlarına "aşırı dikkat etmeleri" çağrısında bulundu. Pompeo Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne uygulanan baskı politikalarına karşı Küresel Magnitsky Yasası kapsamında Çin'e yaptırımlar uygulanmasını istediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Mike Pompeo, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Çin'in, aralarında bir ABD vatandaşının da bulunduğu bazı göstericiler hakkında tutuklama emri yayımlamadığını hatırlatarak, "ABD vatandaşlarını, Çin'e giderken ya da Çin içinde seyahat ederken aşırı dikkatli olmaya çağırıyoruz." uyarısında bulundu.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikasını sürdürdüğüne de işaret eden Mike Pompeo, "ABD Hazine Bakanlığından, buradaki insan hakları ihlalcilerine karşı Küresel Magnitsky Yasası kapsamındaki yaptırım haklarını kullanmasını istiyoruz." dedi.

Pompeo, Çin menşeli telekomünikasyon şirketlerinin ABD ile diğer ülkeler arasında hizmet vermesini istemediğini de ifada etti. Pompeo, "Güvenilmez Çin merkezli uygulamaların da ABD'deki mobil uygulama mağazalarından kaldırıldığını görmek isteriz." dedi.

SEÇİME MÜDAHALE ETMEK İSTEYENLERİN BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Rusya'nın ABD için bir "ulusal güvenlik" tehdidi olduğuna işaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 3 Kasım seçimlerine Rusya ve diğer "kötü niyetli aktörlerin" müdahale girişimlerine karşı adım attıklarını söyledi.

Pompeo, "Yabancı hükümetlerin kontrolü ya da talimatı altında ABD seçimlerine müdahale eden kişilerin tespit edilmesi ve yerinin belirlenmesi için verilecek her bilgiye karşı 10 milyon dolara kadar ödül koyuyoruz." diye konuştu.

ABD'den vatandaşlarına Çin uyarısı! ile ilgili etiketler ABD Mike Pompeo Çin Rusya Doğu Türkistan uygur türkleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.