ABD'den Türkiye'ye flaş Patriot teklifi...

Rusya’dan sipariş edilen S-400 savunma sisteminin teslim tarihi yaklaştıkça Türkiye’yi vazgeçirmek için çabalarını hızlandıran ABD yönetimi Ankara’ya NATO uyumlu Patriot füzeleriyle ilgili cazip teklifler sundu.

Geçen hafta Ankara’yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Tina Kaidanow’un yaptığı açıklamada Patriot hava savunma sisteminin Türkiye’ye olası satışına ilişkin “güncellenmiş fiyat” önerisi sunulduğu belirtildi.

ORTAK ÜRETİM TEKLİFİ

Ayrıca ABD yönetiminin hava ve füze savunma sistemi konusunda birlikte çalışmaya olan ilgisini tasdik eden ortak üretim ve ortak geliştirme yöntemlerini de içeren bir “niyet muhtırası” taslağı sunuldu. Büyükelçi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 tedarik etmesine ilişkin olarak ABD’nin duyduğu endişeyi “Türkiye’nin hava savunmasını geliştirmek istemesini anlıyor ve takdir ediyoruz. Ancak tüm NATO ülkelerinin NATO sistemleriyle çalışabilen askeri teçhizata sahip olmaları gerekir. Bir Rus sistemi bu standardı karşılamaz. Bu türlü bir tedarik aynı zamanda NATO’nun Varşova Zirvesi’nde alınan ‘Halihazırda sahip olunan Rusya kaynaklı askeri teçhizata bağımlılıktan ulusal çabalarla uzaklaşılsın’ kararıyla da bağdaşmamaktadır” ifadesiyle dile getirdi.

BASKIYA DEVAM EDECEĞİZ

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Kaidanow ayrıca “Bakanlığımız ‘Amerika’nın Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası’nın (CAATSA) uygulanmasını çok ciddiye almaktadır. CAATSA’nın 231. bölümünde yer alan Rusya kuruluşlarından savunmayla ilgili herhangi bir alışveriş yapmaktan vazgeçmeleri yönünde Türk hükümetine baskıya devam ediyoruz” dedi.

ABD'den Türkiye'ye flaş Patriot teklifi... ile ilgili etiketler ABD Türkiye Patriot s400
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.