ABD'den Türkiye'ye dönüşler başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşların durması sonrası yurda dönemeyen ABD'deki 333 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları(THY)'nın New York'tan düzenlediği tahliye uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yolları(THY), korona virüs nedeniyle dünyanın farklı ülkelerinde mahsur kalan Türk vatandaşlarını düzenlediği intikal uçuşlarıyla yurda getirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda ABD'de bulunan 333 yolcu daha TK4902 sefer sayılı özel uçuşla bugün İstanbul'a getirildi. Uçuş öncesi gerekli sağlık kontrolleri yapılan yolcular, yerel saatle 19.30'da New York'tan kalkan uçakla saat öğlen saatlerinde İstanbul Havalimanı'na ulaştı. Yolcular termal kamera kontrolünden geçirilerek terminale giriş yaptı.

 "MART AYINDAN BERİ BEKLİYORUZ"

Aylar süren bekleyişin ardından tahliye uçağıyla ABD’den dönen yolculardan Burcu Kayar, "Amerika’da hem ekonomik, hem virüs ve protestolar oldukça karışık bir süreç var. 3-4 gündür telefon hatları da çöktü kimseye ulaşamıyoruz. Tuhaf şeyler oluyor. Uçak için yaklaşık Mart ayından beri listedeyiz ve sıra bekliyoruz. Bu zamana kısmetmiş vatanımıza vardık” dedi.

KARANTİNAYA GİRECEK 

Yolculardan Nebile Oğuz ise, 15 gün  evde karantina sürecine girmeyi düşündüğünü söyledi.  

ABD'den Türkiye'ye dönüşler başladı ile ilgili etiketler THY koronavirü newyork dönüş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.