ABD’den Türkiye, Umman ve BAE’ye ziyaret!

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nelson, sırasıyla Umman, BAE ve Ankara ile İstanbul’da temaslarda bulunacak.

ABD Hazine Bakanlığı, Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson'ın hafta içinde Umman, BAE ve Türkiye'ye ziyarette bulunacağını bildirdi.

Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nelson'ın, 29 Ocak'ta başlayacak haftada önce Umman'ın başkenti Muskat'ta, ardından BAE'de başkent Abu Dabi ile Dubai'de ve Türkiye'de Ankara ve İstanbul'da "yaptırımlar ve ihracat kontrolleriyle ilgili" görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, "Her bir durakta Hazine Bakanlığının, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaş nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımlardan ve ihracat kontrollerinden kaçınma girişimlerini bastırma çabalarını, İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetini, ekonomik büyümeyi baltalayan yasa dışı finans risklerini ve yabancı yatırımı" tartışacağı ifade edildi.

Müsteşar Nelson'ın Umman'da "terörün finansmanı da dahil olmak üzere yasa dışı finansmanla mücadelede işbirliğini görüşmek üzere" muadilleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Nelson'ın, BAE ve Türkiye'de, Hazine'nin yaptırımlarını "agresif bir şekilde" uygulamaya devam edeceğini ve "aşırı hoşgörülü yetki alanlarında faaliyet gösteren kişi ve kurumların" G7 piyasalarına erişimini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağını iletmek için hükümet muadillerinin yanı sıra iş dünyası ve finans kurumlarıyla bir araya geleceği kaydedildi.

ABD’den Türkiye, Umman ve BAE’ye ziyaret! ile ilgili etiketler ABD Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.