ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli adım....

Suruç'un karşısında yer alan Ayn el-Arab'a (Kobani) getirilen radar sistemi, Amerikan askerleri tarafından montajlanıyor.

Türkiye'nin tepkisine rağmen bugüne kadar terör örgütü YPG'nin yanında saf tutan ve Suriye'nin kuzeyine binlerce TIR silah gönderen ABD, bu kez çizgiyi aşan bir adım atıyor.

ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli adım....

ABD ordusu, Türkiye sınırına radar sistemi kuruyor. Yerel kaynaklar, radar sisteminin Suruç'un karşısındaki Ayn el-Arab'a (Kobani) kurulmaya başlandığını bildiriyor.

ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli adım.... - Resim : 2

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde dev bir nakliye uçağıyla getirilen sistem, Amerikan askerleri tarafından montajlanıyor. Görüntülerde konuşan ABD'li komutan ise, radarın bölgede uçan jetleri kontrol edeceğini söylüyor.

ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli adım.... - Resim : 3

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı heyeti YPG'ye destek ziyaretleri yapıyor. Heyetin başındaki isim, eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck.

Menbiç ve Ayn el-Arab'tan (Kobani) sonra gittiği Şedade ilçesinde konuşan Roebuck, ABD'nin Suriye'de kalıcı olduğunu söyledi. ABD'li temsilci, "DEAŞ, Suriye'nin tamamından sökülüp atılıncaya kadar buradayız" ifadesini kullandı.

Suriye'deki iç savaşın başlangıcında muhalifleri destekleyen ABD, birkaç yıldır terör örgütü YPG ile aynı cephede yer alıyor. ABD'nin halihazırda Suriye'nin birçok noktasında askeri üssü bulunuyor. Bu yıl içinde Menbiç'e yeni bir üs kuruldu.

ABD'den Türkiye sınırında tehlikeli adım.... ile ilgili etiketler ABD kobani ayn el arab radar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.