ABD'den TikTok'a yasak!

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u ABD'de yasaklayan tasara ABD senatosu tarafından onaylandı. Tasarı Temsilciler Meclisi'nin de onayını alması halinde Başkan Trump'a sunulacak. ABD Başkanı 3 Ağustos'ta yaptığı açıklamada TikTok'u herhangi bir Amerikan şirketinin almaması durumunda 15 Eylül'de yasaklayacaklarını duyurmuştu.

ABD’de hükümet çalışanlarına mobil cihazlarına Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u indirmeyi yasaklayan yasa tasarısı Senato’nun onayına sunuldu.

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley’in öncülüğünde Senato Genel Kuruluna sunulan tasarının oylamasında tam bir oybirliği vardı. 

Tüm senatörlerin "Evet" oyunun alan tasarı ile federal hükümet çalışanlarının mobil cihazlarına TikTok’u indirmesinin yasaklanmasınının ilk adımı atılmış oldu.

Senatör Hawley, oylama sonrası yaptığı açıklamada, “TikTok büyük bir ulusal güvenlik riskidir ve hükümet cihazlarında yeri yoktur.” dedi.

Söz konusu yasa tasarısı Temsilciler Meclisinin de onayını alması halinde, yasalaşması için nihai imzayı atması amacıyla Başkan Donald Trump’a sunulacak.

TRUMP SİNYALİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Ağustos’ta yaptığı açıklamada ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u 15 Eylül’de ülkede yasaklayacaklarını duyurmuştu.

Aynı gün Microsoft’tan yapılan açıklamada, Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella’nın, Trump ile görüştüğü duyurulmuştu. Trump ve Nadella’nın görüşmesinin ardından şirketin, TikTok’un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başladığı bildirilmişti. Açıklamada, “Microsoft, Başkanın endişelerinin ele alınmasının önemine değer veriyor.” denilmişti.

Açıklamada, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü de ifade edilmişti.

ABD'den TikTok'a yasak! ile ilgili etiketler TikTok ABD Trump senato
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.