ABD'den Tayvan'a 2 milyar dolarlık askeri yardım hamlesi!

Sunulan tasarıya göre yardım, Dış Askeri Finansman şeklinde gelecek ve Asya ülkesinin bu miktarı 2032 yılına kadar ABD’de geliştirilen ve üretilen yüksek güçlü silah ve teçhizatı satın almak için harcamasına izin verecek. Tasarıyı hazırlayan Senatör Jim Risch’e göre, Tayvan’ın savunması tüm Hint-Pasifik bölgesinin gelecekteki güvenliği için kritik öneme sahip.

ABD’li Cumhuriyetçi milletvekilleri, Çin ile artan gerilimin ortasında Tayvan’ın savunma yeteneklerini güçlendirmek için Tayvan silahlı kuvvetlerine yıllık 2 milyar dolarlık yardım sağlayacak bir yasa tasarısı sundular.

KENDİ SİLAHLARINI SATMAK İÇİN YARDIM YAPIYORLAR

Sunulan tasarıya göre yardım, Dış Askeri Finansman şeklinde gelecek ve Asya ülkesinin bu miktarı 2032 yılına kadar ABD’de geliştirilen ve üretilen yüksek güçlü silah ve teçhizatı satın almak için harcamasına izin verecek.

TAYVAN KRİTİK ÖNEME SAHİP

Tasarıyı hazırlayan Senatör Jim Risch’e göre, Tayvan’ın savunması tüm Hint-Pasifik bölgesinin gelecekteki güvenliği için kritik öneme sahip.

Mevzuat Senato’dan geçerse, Tayvan’ın kendi topraklarının bir parçası olarak gören Çin’e karşı askeri hazırlığını değerlendirmek için her yıl bir güncellemeler yapılacak.

 

Kaynak: M5 Dergi

ABD'den Tayvan'a 2 milyar dolarlık askeri yardım hamlesi! ile ilgili etiketler ABD tayvan yardım askeri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.