ABD'den şok vergi uygulaması!

ABD'nin 15 gün içinde uygulamaya başlayacağı alüminyum ve çelik gümrük vergilerinden muaf tutma uygulaması için Türkiye dahil tüm ülkeleri pazarlığa davet ediyor.

Alüminyum ve çelik gümrük vergileri Kanada ve Meksika hariç ama Türkiye dahil tüm ülkelere 15 gün içinde uygulanmaya başlıyor. ABD Türkiye dahil tüm ülkeleri alüminyum ve çelik gümrük vergilerinden muaf tutulmak için pazarlığa davet ediyor.

AFP'nin haberine göre ise Beyaz Saray ABD'nin, çelik için yüzde 25, alüminyum içinse yüzde 10 vergi artışı uygulanacağını açıkladı.

Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yeniden müzakereleri dolayısıyla Kanada ve Meksika'ya muafiyet tanınabileceğini belirten Trump, "Eğer uzlaşma sağlarsak, bu iki ülkeye büyük ihtimal gümrük tarifesi uygulamayacağız" demişti.

"AVUSTRALYA İLE ÇOK İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR.''

Trump, ayrıca, ABD'yle güçlü ticari ve askeri ilişkileri olan başka ülkelerin de kararın dışında bırakabileceğine işaret ederek, "Avustralya ile çok iyi ilişkilerimiz var. Avustralya ile ticaret fazlamız var. Muazzam bir ülke ve uzun süreden beri partnerimiz. Onlar için bir şeyler yapacağız, bazı başka ülkeler için de bir şeyler yapacağız. Gayet esnek olacağız." ifadesini kullanmıştı.

Trump yönetiminin "hiçbir ülkeye muafiyet tanınmayacak" söyleminden geri adım atmasında, Cumhuriyetçi Parti'den ve Amerikan iş dünyasından gelen uyarıların etkili olduğu belirtiliyor.

ABD'den şok vergi uygulaması! ile ilgili etiketler ABD vergi şok uygulaması
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.