ABD'den skandal YPG hamlesi

ABD'nin son yaptığı açıklama iki yüzlülüklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Dünya S. Arabistan’ın 2 büyük petrol tesisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıyı konuşurken ABD’den düşmanca bir adım daha geldi. Pentagon, Fırat’ın doğusundaki YPG/ PKK’lı teröristlere İHA/ drone eğitimi vereceğini söyledi.

Dünya, Suudi Arabistan'ın 2 büyük petrol tesisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıyı konuşurken ABD'den şok bir adım geldi. Pentagon, Suriye'de Fırat'ın doğusundaki doğusundaki YPG/PKK'lı teröristlere İHA/drone eğitimi vereceğini açıkladı. Suriye'de sözde DEAŞ'a karşı mücadele koalisyonu adıyla faaliyet gösteren ABD askerleri, 15 Eylül'de Tel Abyad'ı ziyaret etmişti. Burada terör örgütü YPG/PKK elebaşları ile görüşen ABD'liler toplantı sonrası bir açıklama yayınladı. Teröristlerden 'bölgede yaşayan sivil ve askeri liderler' diye bahsedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Güvenlik mekanizmasındaki ilerleme ve konsey liderlerinin halkı güvenli tutma yönündeki çabaları ele alındı. Güvenlik mekanizmasının ilk safhasında iyi ilerleme olduğunu görüyoruz. Koalisyon ve SDG (PKK), Türkiye'nin endişelerini gidermek adına tahkimatları belirlemek ve kaldırmak için birkaç devriye gerçekleştirdi."

Resmi açıklamada bu ifadelere yer verilse de kapalı kapılar ardında önemli pazarlıklar yapıldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yerel kaynaklara dayanarak verdiği habere toplantıda teröristler için Deyrizor'da bir yeni bir eğitim merkezi kurulması kararlaştırıldı. El Ömer bölgesinde kurulacak bu eğitim merkezinde teröristlere silah eğitiminin yanı sıra İHA/drone eğitimi de verilecek.

ABD'den skandal YPG hamlesi ile ilgili etiketler YPG ABD Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.