ABD'den Sedef Kabaş açıklaması: İfade özgürlüğü olarak değerlendirilmeli

Katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş için ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kabaş'ın tutuklanması olayından "hayal kırıklığı" duyduklarını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Biz ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir.'' denildi.

Açıklamada ayrıca ''Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasından dolayı üzgünüz. İfade özgürlüğü evrenseldir ve bazıları tarafından tartışmalı ya da rahatsız edici olduğu düşünülen sözleri içerse de ifade özgürlüğünün korunması demokrasileri güçlendirir.'' ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki "Demokrasi Arenası" programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten tutuklamıştı.

 

ABD'den Sedef Kabaş açıklaması: İfade özgürlüğü olarak değerlendirilmeli ile ilgili etiketler ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan Sedef Kabaş tele1
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.